Бейби бум в Русе

3
В крайдунавския град се раждат повече момченца
В крайдунавския град се раждат повече момченца Снимка: Dunavmost

Този месец в АГ комплекса са се родили 58 бебета, а в УМБАЛ "Медика" - 18

Невиждан бум на бебета през месец юли в Русе. Общо над 70 бебета са се родили в двете университетски болници.

Акушеро-гинекологичният комплекс в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Канев“ - Русе отчита неочаквано висок брой раждания през месец юли. От началото на месеца до днес в болницата са се родили 58 бебета, което е значително повече от обичайния брой за този период на годината.

От новородените 21 са момчета, а 37 – момичета, като сред тях има и две двойки близнаци. Статистиката сочи, че от началото на месеца 20 от ражданията са били нормални, докато 38 майки са родили със секцио.

В момента в сектор „Родилен“ на болницата още 17 жени очакват да се сдобият с рожби в следващите дни, което обещава да увеличи още повече броя на новородените за месеца.

От началото на годината до сега в УМБАЛ „Канев“ са се родили общо 464 бебета.

18 бебета проплакаха в УМБАЛ "Медика"

Университетската болница „Медика“ в Русе отчита значителен ръст на новородените за първите 18 дни на юли. През този период са родени 18 бебета, което е с четири повече от същия период миналата година. Впечатляващо е съотношението между момчетата и момичетата, като момчетата са два пъти повече - 12 срещу 6.

От лечебното заведение съобщиха, че през следващия месец се очакват още 40 бебета. По традиция, август е месецът с най-много раждания в болницата. За първите шест месеца на годината в „Медика“ са родени 161 бебета, като 95 от тях са момчета, а 66 - момичета. От тези раждания, 89 са били нормални, а 72 - чрез секцио.

Според данни, публикувани на страницата на Националния статистически институт, за цялата 2023 година в Русе са родени 995 деца, от които 542 са момчета и 453 - момичета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    14
    Пълнене до горе!
    Пълнят ги мръсните курвички денонощно из паркове и градини. И аз напълних 2 признавам след Showroom балоните и кристалаискат всичко вътре ❤️
  • 4
    13
    Alèx
    В Медиката раждат само МАНГАЛКИ и чат пат ТАТАРКИ и от ГАГАУЗЛАНДИЯ!
  • 8
    12
    Циганин от Делиормана
    Е как няма да има бум на бебета като всички циганя и турчиля от Делиормана се преселиха в Русе и си народиха мургави отрочета, а явно са ги правили масово в края на предното лято, когато си беше още доста топличко и можеха да се правят много неща...
  • 10
    11
    мръсни цигани
    шибани гадни мръсни миризливи противни мангали какъв бейби бум кви пет лева
  • 14
    10
    Прост народ
    Българинът: изоставя родното си място, не прави деца, гърми си парите на машинки и залози вместо да гради семейство, после пише ехидни коментари тип "има ли бели" и "колко са циганчетата", а накрая министрите, депутатите, джендърите, рептилите, извънземните, американците, руснаците му виновни :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари