Бебе почина преди раждането си в сливенска болница

0
Прокуратурата разследва лекарска небрежност
Прокуратурата разследва лекарска небрежност

Прокуратурата разследва лекарска небрежност

В град Сливен се разследва тежък случай на предполагаема лекарска небрежност, довела до смъртта на бебе в утробата на майка му. Окръжната прокуратура в града е образувала досъдебно производство по случая, който се е разиграл в частната гинекологична болница САГБАЛ "ЕВА".

Информацията за трагичния инцидент бе разпространена от правните представители на 31-годишната родилка. Жената е била бременна за четвърти път, а плодът е бил доносен. Случаят привлече вниманието и на Изпълнителната агенция "Медицински надзор", която е назначила проверка.

Адвокат Любомир Кючуков, един от защитниците на пострадалата, разкри пред медиите подробности около случилото се. Според неговите твърдения, жената е била връщана многократно от наблюдаващия я лекар, който е настоявал, че бебето трябва да нарасне допълнително преди раждането. За тази цел той е предписвал инжекции.

Въпреки че терминът на родилката е бил в края на месец август, прегледите са продължили до 16 септември 2024 година. Тогава жената е била приета по спешност в болницата, където по-късно е установено, че плодът вече не показва признаци на живот.

Втори преглед е потвърдил липсата на жизнени показатели у бебето. В този критичен момент, родилката е поискала среща с наблюдаващия я лекар - доктор Джихад Ал Али. Той обаче е отказал срещата, аргументирайки се, че това е извън работното му време.

Адвокат Кючуков продължава с тревожните разкрития: "След този отказ жената е била оставена в болницата за специализирано лечение да престои там с мъртвото дете в корема. Това нанася една тежка психологическа травма. На следващия ден – 17-ти септември, се извършва секцио в 10:00 часа сутринта от доктор Марчева, която е изродила или извадила по този начин мъртвородено дете."

Главният лекар на болницата, доктор Марияна Марчева, която е извършила цезаровото сечение, коментира състоянието на плода и възможните причини за фаталния изход: "Това дете е починало от вътреутробна инфекция. Аутопсията ще покаже. Нямаше нито увита пъпна връв, нито отлепена плацента, не беше преносено. Видима причина нямаше, освен това, че водите бяха гъсти, с вид на инфектирани води."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    сократ
    говорим за двойно убииство в особен състав
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари