БДЖ: "Синият Дунав" ще пътува с новите германски вагони

1
Без прекачване до Русе: БДЖ стартира директна линия от София
Без прекачване до Русе: БДЖ стартира директна линия от София

Без прекачване до Русе: БДЖ стартира директна линия от София

От 1 октомври 2024 година, "Български държавни железници" (БДЖ) въвежда значително подобрение в транспортната си услуга, осигурявайки директни влакове между столицата София и крайдунавския град Русе. Тази промяна цели да оптимизира пътуването и да повиши комфорта на пасажерите по този важен маршрут.

Новите композиции ще бъдат оборудвани с четири модерни германски вагона, част от наскоро доставената партида подвижен състав. Разписанието на влаковете е планирано така, че да отговори на нуждите на пътниците, предлагайки удобни часове за тръгване и пристигане:

  • Бърз влак № 4610 по направлението София - Русе разпределителна ще потегля от Централна гара София в 14:35 часа и ще пристига в Русе в 22:03 часа.
  • В обратната посока, бърз влак № 4611 от Русе разпределителна за София Север ще започва своето пътуване в 06:06 часа и ще завършва маршрута си в гара София Север в 12:15 часа. За удобство на пътниците, придвижването от София Север до Централна гара София ще се осъществява с крайградски пътнически влак № 20264, който тръгва в 12:32 часа.

БДЖ планира да извърши задълбочен анализ на ефективността и търсенето на тази нова услуга в рамките на един месец. Това ще позволи на компанията да оцени реалната необходимост от директната връзка и да направи необходимите корекции за оптимизиране на услугата.

Пътниците имат възможност да закупят билети от няколко удобни канала:

  • Касите в железопътните гари
  • Специализираните железопътни бюра
  • Онлайн платформата за билетоиздаване на адрес: https://bileti.bdz.bg/

За да насърчи редовното използване на железопътния транспорт, БДЖ предлага 20% отстъпка при закупуване на двупосочен билет.

За актуална информация относно разписанието на влаковете, пътниците могат да използват следните източници:

  • Електронният пътеводител на официалния уебсайт на БДЖ (www.bdz.bg)
  • Служителите на билетните каси и информационните гишета в гарите
  • Националната информационна линия: 02/931 11 11

Въвеждането на директните влакове между София и Русе е част от стратегията на БДЖ за подобряване на железопътните услуги в страната и насърчаване на използването на екологичен транспорт за далечни разстояния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Ранърса
    Дървениците са бонус към билета нали?
  • 3
    2
    daskal
    Това е ДИРЕКТЕН ЕКСПРЕС, който ще изминава 300 километра за 6 часа. Тоест ще има средна скорост от 50 км в час. Колкото беше преди 40 години. Аз ли нещо не разбирам...
  • 1
    1
    Чакай, чакай!
    Тия вагони НЕ са НОВИ, а са спрени поради амортизация СТАРИ немски вагони! Пореставрирали са ги малко, пребоядисали и хоп – нашите педерасти са ги купили на безбожни цени, със съответната комисионна, потънала в нечий джоб! А данъкоплатеца плаща ли, ПЛАЩА!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари