Батман стана първият супергерой със звезда на Алеята на славата

0
Звездата на Батман на холивудската Алея на славата
Звездата на Батман на холивудската Алея на славата Снимка: АП / БТА

Черния рицар влезе и в Книгата на рекордите на Гинес като първия супергерой с подобно отличие

Батман, легендарният супергерой от комиксите на DC, официално влезе в историята на Холивуд, ставайки първият измислен персонаж, удостоен със звезда на прочутата Алея на славата. Това събитие бележи нова ера в признанието на попкултурните икони и подчертава трайното влияние на Черния рицар върху световната развлекателна индустрия.

На 26 септември 2023 година, 2790-ата звезда беше открита на булевард "Холивуд", разположена стратегически до тази на Адам Уест - актьорът, изиграл емблематичната роля на Батман в популярния телевизионен сериал от 60-те години на миналия век. Съседството със звездата на Боб Кейн, един от създателите на персонажа, допълнително подчертава значимостта на това признание.

Ана Мартинес, продуцент на церемониите за Алеята на славата, изрази гордостта на Търговската камара на Холивуд от това историческо събитие, заявявайки: "Търговската камара на Холивуд е горда да почете първия ни супергерой на холивудската Алея на славата! Единственият и неповторим Батман!"

Освен че получи своето място сред звездите, Батман влезе и в Книгата на рекордите на Гинес като първия супергерой с подобно отличие. Това постижение се добавя към впечатляващия списък с рекорди, свързани с персонажа, включително този за най-много носители на "Оскар" в ролята на един и същ супергерой - Джордж Клуни, Крисчън Бейл и Бен Афлек.

Историята на Батман започва през 1939 година, когато се появява за първи път в Detective Comics #27, създаден от Боб Кейн и Бил Фингър. Оттогава насам, Черният рицар се превръща в символ на справедливост, смелост и решителност, вдъхновявайки поколения читатели и зрители по целия свят.

За разлика от много други супергерои, Батман се отличава не със свръхестествени способности, а с изключителен интелект, детективски умения и технологични нововъведения. Този уникален подход към концепцията за супергерой е допринесъл значително за неговата популярност и дълголетие в попкултурата.

Киноисторията на Батман е не по-малко впечатляваща. От първата си поява на големия екран през 1940 година до най-новите блокбъстъри, персонажът непрекъснато се развива и преоткрива. Знакови интерпретации включват филмовата поредица на Тим Бъртън, стартирала през 1989 година с Майкъл Кийтън в главната роля, трилогията на Кристофър Нолан с Крисчън Бейл (2005-2012) и най-скорошното превъплъщение на Робърт Патинсън в "Батман" от 2022 година, режисиран от Мат Рийвс.

Интересен факт е, че от всички актьори, изиграли Батман на големия екран, единствено Майкъл Кийтън има своя звезда на Алеята на славата, което прави признанието за самия персонаж още по-значимо.

Докато киното продължава да преоткрива Батман за нови поколения, комиксите на DC не спират да разказват нови истории за Черния рицар, достигащи до читатели по целия свят всеки месец. Неговата история на решителност, справедливост и непоколебимост продължава да вдъхновява, утвърждавайки Батман като вечен символ в световната попкултура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари