Баскетболистките на "Дунав-Русе-2016" спечелиха сребърни медали на Държавно първенство

1
Треньорите Магдалена Миланова и Руслан Русев изразиха своята гордост от отбора
Треньорите Магдалена Миланова и Руслан Русев изразиха своята гордост от отбора Снимка: Община Русе

Треньорите Магдалена Миланова и Руслан Русев изразиха своята гордост от отбора

Момичетата на баскетболен клуб "Дунав-Русе-2016" завоюваха сребърните медали от Държавното първенство за момичета U14, което се проведе във Варна от 26 до 30 юни 2024 година.

В груповата фаза момичетата от Русе се наложиха над "Септември 97"-София с минимална разлика от 43:42. След това те победиха убедително "Вълци"-Разград със 77:54 и "Шампион 2006"-София с резултат 62:47, което ги класира на първо място в групата им и им осигури място на полуфиналите.

На полуфиналния двубой русенките срещнаха отбора на "Левски"-София, като мачът беше изключително оспорван и напрегнат. След редовното време резултатът беше равен, но в продължението момичетата на "Дунав-Русе-2016" показаха характер и се наложиха със 77:74, осигурявайки си място във финала.

Финалната среща срещу отбора на "Рилски спортист"-Самоков беше истинско баскетболно зрелище. Русенките водеха с 8 точки преди заключителната четвърт, но противникът им успя да заличи пасива си и да прати мача в продължение. В добавените пет минути съставът от Самоков показа отлична игра и успя да отбележи 10 безответни точки, което му донесе победата с крайния резултат 59:49.

Треньорите Магдалена Миланова и Руслан Русев изразиха своята гордост от отбора: "Изключително сме горди от представянето на нашите момичета. Те показаха много характер, воля и желание за победа, представиха се достойно на финала и заслужено спечелиха сребърните медали."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    баскетбол
    Общината да им даде още 70к. Защо се дават пари на тия смешници, които се крият под полите на момиченцата. Явно парите от общината добре се разпределят. Без представителни отбори и високи такси за трениращте, КЪДЕ ОТИВАТ ТЕЗИ ПАРИ?
  • 1
    1
    Зл
    Браво! Следващият път злато :)
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари