Барбора Крейчикова триумфира на "Уимбълдън"

0
Чехкинята взе втори трофей от "Големия шлем" след драматичен финал срещу Джазмин Паолини
Чехкинята взе втори трофей от "Големия шлем" след драматичен финал срещу Джазмин Паолини Снимка: Kirsty Wigglesworth / AP

Чехкинята взе втори трофей от "Големия шлем" след драматичен финал срещу Джазмин Паолини

Барбора Крейчикова триумфира на "Уимбълдън".

Чехкинята Барбора Крейчикова спечели титлата на престижния турнир "Уимбълдън", след като на финала успя да се наложи над италианката Джазмин Паолини с резултат 6:2, 2:6, 6:4. Срещата, продължила час и 58 минути, донесе на Крейчикова втора титла от "Големия шлем" след победата ѝ на "Ролан Гарос" през 2021 година.

Крейчикова, която е позната като специалист в играта на двойки с общо седем триумфа в "Големия шлем", продължи традицията на Чехия, която спечели "Уимбълдън" за втора поредна година след успеха на Маркета Вондроушова миналата година. От своя страна Паолини, която е номер 7 в ранглистата на WTA, стана първата италианка, достигнала финала на този престижен турнир. И двете тенисистки изиграха трисетови полуфинали, за да достигнат до финала. Крейчикова постигна обрат срещу Елена Рибакина (Казахстан), докато Паолини преодоля Дона Векич (Хърватия) след тайбрек в третия сет.

Първи сет: Крейчикова доминира

Първият сет започна с неуверена игра от младата италианска тенисистка, която допусна няколко поредни неточности и загуби първото си подаване. Опитната чехкиня демонстрира силата на началния си удар, затвърждавайки пробива си без никакви проблеми – с гейм на нула за 2:0. 28-годишната Крейчикова направи нов пробив за 4:1, което не беше изненада, тъй като от началото на срещата нейните агресивни удари от дълбочина не бяха неутрализирани. Макар Паолини да взе две от подаванията си, тя не успя да спре уверената Крейчикова, която затвори гейма с нов гейм на нула и 6:2 в първата част.

Втори сет: Паолини отвръща на удара

Началото на втория сет беше белязано от първия пробив, реализиран от Паолини. Италианката започна гейма с подобрен начален удар и увеличи аванса си на 2:0 гейма, не без грешките на Крейчикова. Опитната чехкиня опита да върне пробива, но Паолини успя да се справи с бекхенд и да отрази брейк-бол, като взе предимството си. Италианката продължи в същия дух и увеличи преднината си на 4:1 гейма, демонстрирайки различно поведение при начален удар. Крейчикова спечели за 2:4, но не успя да отговори в следващия гейм и допусна нов пробив. В крайна сметка Паолини затвори сета с 6:2, което прати мача в решителен трети сет.

Трети сет: Крейчикова взима финалното надмощие

В третия сет и двете тенисистки вложиха максимална сила в началните удари и си взимаха подаванията без да допуснат възможност за пробив на противничката. До резултат 3:3 мачът бе равностоен. В седмия гейм Паолини направи първата си двойна грешка в мача, което доведе до пробив за 4:3 в полза на Крейчикова. Чехкинята, възползвайки се от спада на концентрацията на Паолини, спечели следващия си гейм на нула и дръпна с 5:3.

Паолини успя да спечели подаването си в следващия гейм и в десетия гейм от третия сет опита всичко, за да компенсира грешката от по-рано. Италианката се бори с всички сили, отрази две шампионски точки на чехкинята и вкара гейма в четири равенства 40:40. Но при последния сервис Крейчикова успя да намери баланс между сила и точност, затрудни максимално съперничката си и спечели финалната точка, което ѝ донесе титлата, информира БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари