Българското и румънското МВР засилват сътрудничеството си

0
България и Румъния са надеждни партньори в опазването на външните граници на ЕС
България и Румъния са надеждни партньори в опазването на външните граници на ЕС Снимка: Архив

България и Румъния са надеждни партньори в опазването на външните граници на ЕС

Главният секретар на МВР, главен комисар Димитър Кангалджиев, и румънският му колега, главен полицейски кестор Богдан Деспеску, държавен секретар по обществен ред и сигурност в МВР на Румъния, проведоха вчера онлайн среща, на която бяха отчетени видими резултати от засиленото взаимодействие между двете ведомства през последните месеци.

В срещата участваха служители на структурите на полицията, гранична полиция, миграционните служби, структурите за борба с организираната престъпност и за противодействие на корупцията на двете министерства.

Форматът на срещата е продължение на проведената на 22 май в Русе среща, на която бяха съгласувани съвместни мерки за укрепване на двустранното оперативно сътрудничество и засилване на директните контакти. Съгласуваните мерки са включени в Съвместен план за действие, чиито първи резултати бяха отчетени на вчерашната среща.

Отлични резултати в борбата с трансграничната престъпност:

  • Подчертано бе отличното взаимодействие между граничните полиции на двете страни чрез ефективен обмен на информация, съвместни патрули и съвместни операции по противодействие на незаконната миграция.
  • Отчетено е отлично взаимодействие по конкретни съвместни разследвания, свързани с контрабандата на мигранти, трафика на наркотици и контрабандата на цигари.
  • Установени са преки контакти между териториалните структури от двете страни на границата, в допълнение към контактите на централно ниво.

Съвместни действия за сигурността на туристите и шофьорите:

  • Участниците в срещата постигнаха съгласие за допълнителни мерки за обезпечаване на сигурността на туристите и подобряване на безопасността на движението.

Ефективно противодействие на корупцията:

  • Дадена е висока оценка на взаимодействието по противодействие на корупцията сред служителите на двете министерства, както на централно, така и на регионално ниво.

Активно сътрудничество във всички области:

  • Активните съвместни действия във всички области от взаимен интерес ще продължат със същия интензитет.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    XAXAXA
    тая румънката освен да го лапа за друго става ли?? колко свирки е направила и тя сигурно не знае
  • 4
    3
    Пенчу
    Милиционерката вдясно искам да я препитам относно правилника за движение по кабинетите...опа...пътищата да кажа
  • 4
    2
    Моето име
    Явно и на румънците са им нататрузили тези BMW-та
  • 2
    1
    варненец
    Да се засиля в тази в дясно
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари