Българските депутати настояват за извинение от Скопие

0
Александър Николоски не се трогна от думите на "корумпираните български политици"
Александър Николоски не се трогна от думите на "корумпираните български политици" Снимка: Facebook / Aleksandar Nikoloski

Александър Николоски не се трогна от думите на "корумпираните български политици"

Напрежението между България и Северна Македония ескалира след неофициалната среща между президента на България Румен Радев и председателя на парламента на Северна Македония Гордана Силяновска. Поводът за разгорещените дебати е липсата на знамето на Северна Македония по време на срещата, което предизвика остри реакции от страна на властите в Скопие.

Българските депутати реагираха единодушно срещу използвания от северномакедонската страна език, определяйки го като неприемлив и недопустим. Някои от народните представители дори призоваха за оставки в правителството на съседната държава.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов изрази остро несъгласие с поведението на северномакедонските власти, заявявайки: "Явно с тези хора приятелски срещи, дори свързани с опера, не трябва да се правят. Ясно е описано за приятелска среща какво се прави, за официална, за работна, но да речем тук нямат опит, но езика, който използват, има само едно извинение - оставка на този министър и ако не го направят нито президент, нито премиер, нито министри, нито партии трябва да се виждат с тях."

Лена Бориславова, депутат от "Продължаваме Промяната - Демократична България", също изрази несъгласие с използвания тон, коментирайки: "Това, което можем да коментираме по казуса "Северна Македония", е, че е недопустим езикът, който използват."

Костадин Костадинов, председател на "Възраждане", представи снимка от посещението на македонския министър-председател Християн Мицкоски в Хърватия, на която също липсва знамето на Северна Македония. Той определи реакцията на съседите като проява на "така наречения "Б комплекс" или комплексът от България".

Борислав Гуцанов, председател на БСП, категорично заяви: "Недопустими изказвания, още повече за две съседни държави, считам, че ако трябва да продължат нормалните отношения, този човек трябва да си подаде оставката."

Станислав Балабанов от "Има такъв народ" добави: "Няма да помиришат Европейския съюз, докато не си оправят начина на поведение, на говорене и не спазят всички елементи от договорите за добросъседство."

Въпреки острите реакции от българска страна, вицепремиерът на Северна Македония Александър Николоски потвърди позицията си от предишния ден, добавяйки, че "корумпирани политици в България му искат оставката".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    хахаха
    Абе мама ви проста да еба и малоумници. Гордана е президент на рсм а не председател на парламента им.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...