„Български пощи“ ще обменят левове в евро след влизането в Еврозоната

1
Безплатна обмяна на левове в евро за срок от 6 месеца
Безплатна обмяна на левове в евро за срок от 6 месеца Снимка: БГНЕС

Безплатна обмяна на левове в евро за срок от 6 месеца

След официалното въвеждане на еврото в България, гражданите ще имат възможността да обменят своите левове в евро в пощенските станции на „Български пощи“ ЕАД. Правителството възложи на държавното дружество изпълнението на тази услуга, която ще бъде безплатна и ще продължи шест месеца от датата на приемането ни в еврозоната.

Тази мярка цели да предостави лесен и достъпен начин за обмяна на банкноти и монети от левове в евро, особено в населените места, където липсват офиси или клонове на кредитни институции. „Български пощи“ ЕАД разполага с над 2 700 пощенски станции, които обслужват около 5,6 милиона българи. От тези станции, 1 921 се намират в малки населени места, където живеят над 1,4 милиона души. Това означава, че предоставянето на тази услуга в малките селища ще улесни значително гражданите, като им спести време и средства за пътуване до големите градове.

Според новата услуга, „Български пощи“ ще обменят банкноти и монети от левове в евро по официалния валутен курс в размер до 1 000 лв. на ден на човек. За суми от 1 000 лв. до 10 000 лв. на ден ще бъде необходима предварителна заявка, като тази опция ще бъде налична само в определени пощенски клонове в страната.

За да бъде услугата ефективно предоставена, ще се осигури оборудване на 2 275 работни места в пощенските станции, където ще се извършва обмяната. Това ще гарантира, че всеки гражданин ще може да се възползва от възможността да обменя своите левове в евро бързо и удобно, без да се налага да търси алтернативни начини за обмяна на валута.

Тази инициатива на „Български пощи“ ЕАД не само ще облекчи финансовия преход на гражданите към еврозоната, но също така ще подкрепи малките населени места, като предостави услуга, която в много от тях е недостъпна поради липсата на банкови институции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    До 4
    Ти най добре знаеш как е на нощната смяна ПеПерастче надупено - срещу колко мазни кафенца и ибрици даваш дежурството ?
  • 4
    4
    До 1 и 2
    Вече и нощна смяна ли ви задължават да давате ?Срещу колко копейки на дежурство?
  • 1
    3
    до допуписалите
    а къде прочетохте, че ще се плаща нещо, много ясно е написано, че ще е безплатно. Или като верни копейкаджии, заставащи срещу всичко, виете на умряло, без да има повод.
  • 3
    2
    ПИТАМ
    ЩОМ ПРАВИТЕЛСТВОТО ГО НАЛАГА ,ТО ДА СИ ПОЕМА КОМИСИОННИ ЗА УСЛУГАТА.
  • 3
    1
    ПИТАМ
    ЧЕ ЗАЩО ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗА СМЯНА НА ЛЕВОВЕ В ЕВРО? ТОВА ЧЕЙНЧ БЮРО ЛИ Е? ,АЗ ЕВРО НЕ СЪМ ИСКАЛ И НЕ ИСКАМ.НИКОЙ НЕ МЕ ПИТА В СОБСТВЕНАТА МИ ДЪРЖАВА И РОДИНА.ДА СИ ТИКАТ ЕВРОТО В ГЪЗА,ЧЕ И БЕЗПЛАТНА БИЛА СМЯНАТА НА ЕВРОТО.СМОТАНЯЦИ.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари