Български курорт е сред местата за най-изгодна почивка в Европа

1
Това сочи ново проучване на специализирано туристическо издание във Великобритания
Това сочи ново проучване на специализирано туристическо издание във Великобритания Видео: NOVA

Това сочи ново проучване на специализирано туристическо издание във Великобритания

Курортът "Слънчев бряг" продължава да утвърждава своята популярност като водеща туристическа дестинация, този път като едно от най-изгодните места за почивка в Европа. Според последното проучване на специализирано туристическо издание във Великобритания, българският курорт се нареди сред топ дестинациите, предлагайки конкурентни цени, които изпреварват популярни места като Алгарве, Ибиса и Лансароте, съобщава NOVA. Миналогодишният победител в класацията за най-изгодна ваканционна гореща точка, Мармарис, също е зад "Слънчев бряг" в тази класация.

Ценови предимства в "Слънчев бряг"

Концесионерът Кирил Спасов подчерта, че цените в "Слънчев бряг" са значително по-ниски в сравнение с други европейски курорти. "Цените по нашето Черноморие смело мога да кажа, че са доста по-ниски в сравнение с всички европейски курорти. Мисля, че едно семейство може в рамките на около 50-80 лв. да обядва около плажа. Един хубав бургер по нашите плажни заведения струва между 12 и 14 лв. Знаете, че в Европа няма как да дадете под 10 евро за това", отбеляза той.

В допълнение към изгодните цени за храна, "Слънчев бряг" предлага и достъпни напитки. Малка бутилка вода може да се закупи за 2-3 лв., а чаша бира струва само 3 лв. Тези цени значително намаляват разходите за почивка в сравнение с други известни туристически дестинации.

Евтини слънцезащитни продукти

Проучването също така установи, че слънцезащитните продукти в "Слънчев бряг" са значително по-евтини от тези в други курорти. Търговецът Дейвид Йовчев сподели, че много летовници предпочитат да купуват слънцезащитни продукти на място. Цените на тези продукти варират от 10-12 лв. до 45 лв., което е с около 5 евро по-евтино от цените в Мармарис.

Перспективи и популярност

"Слънчев бряг" продължава да привлича туристи с комбинацията от достъпни цени, красива природа и разнообразие от развлекателни възможности. Класирането му сред най-изгодните курорти в Европа само потвърждава неговото място като предпочитана дестинация за семейни почивки и младежки забавления.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Мунчо
    Съмнителен курорт със съмнителни хотели и заведения в изключително съмнителна държава.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари