Българска ученичка стана световен шампион на олимпиада по английски език

0
Талант, усърдие и отлична подготовка - формулата за успех на Мира Косева
Талант, усърдие и отлична подготовка - формулата за успех на Мира Косева Снимка: МОН

Триумф на международната олимпиада Kangaroo Global Linguistics 2024

Мира Косева, ученичка от шести клас в 128. Средно училище "Алберт Айнщайн" в столицата, постигна забележителен успех на международната олимпиада по английски език Kangaroo Global Linguistics 2024. Младата българка се окичи със златото в ниво А1 и спечели престижната титла "Глобален победител", донасяйки на България най-високото отличие в надпреварата.

Блестящо представяне в Солун

Международният кръг на състезанието се проведе в гръцкия град Солун между 4 и 6 октомври 2024 година. Мира се изправи срещу свои връстници от цял свят, демонстрирайки изключителни познания по английски език. Нейното представяне впечатли журито с креативност, убедителна аргументация и отлично владеене на езика, което ѝ донесе най-високия резултат сред всички участници.

Признание за таланта и усърдната подготовка

За своето забележително постижение Мира Косева получи златен медал, две купи, сертификати и парична награда. Зад успеха на младата лингвистка стои нейната учителка Цветана Николова, която я е подготвяла за престижното състезание.

Дългогодишни традиции в езиковите състезания

Средно училище "Алберт Айнщайн" от години е ключов партньор в организирането на националния кръг на Kangaroo Global Linguistics. Учебното заведение не само подпомага провеждането на състезанието в България, но и осигурява участието на победителите в международния кръг, давайки шанс на талантливи ученици като Мира да покажат своите умения на световно ниво.

Гордост за българското образование

Успехът на Мира Косева е поредното доказателство за високото качество на чуждоезиковото обучение в България и за потенциала на младите ни таланти да се конкурират успешно на международната сцена. Нейното постижение вдъхновява и мотивира други ученици да развиват своите езикови умения и да се стремят към върхови постижения в образованието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари