България отделя най-много пари за полицията си в целия ЕС

0
Според Зорница Славова всяка териториална структура на МВР поддържа собствена администрация, която дублира функциите на централното ръководство
Според Зорница Славова всяка териториална структура на МВР поддържа собствена администрация, която дублира функциите на централното ръководство Видео: NOVA

Според Зорница Славова всяка териториална структура на МВР поддържа собствена администрация, която дублира функциите на централното ръководство

България отделя най-голям процент от Брутния вътрешен продукт (БВП) за полиция и сигурност в рамките на целия Европейски съюз. Данните показват, че страната инвестира 2.5% от своя БВП в този сектор, което е значително повече в сравнение с Ирландия, където този процент е само 0.7.

В допълнение, друга статистика разкрива, че повече от 88% от заетите в системата на Министерството на вътрешните работи (МВР) не се занимават пряко с разследвания, опазване на обществения ред или борба с криминалните престъпления.

Анализът е дело на Зорница Славова от Института за пазарна икономика, която сподели своите наблюдения в ефира на предаването „Здравей, България“ по NOVA. Според нея, всяка териториална структура на МВР поддържа собствена администрация, която в голяма степен дублира функциите на централното ръководство.

„Още по-шокиращото е, че въпреки постоянно нарастващия бюджет за сектора, 90% от него отиват за заплати. Въпреки това, служителите на терен продължават да работят при ниски възнаграждения и неадекватни условия на труд,“ допълва Славова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Галюн таймс
    Въпросът е,КАКВО ПОЛУЧАВАТ гражданите(а и селяните)срещу тези пари...законност,спокойствие,ред,сигурност,справедливост?Преценете сами... ;-Х
  • 2
    4
    В действителност :
    Сред ташскочешеште се има и ядрен физик. Ама и той лешпер на дръжавна хранилка
  • 5
    3
    !@#$
    Нещата са много сложни. За протокола, и за една секунда не съм бил на общинска или държавна служба! Изпитанието ми: съседка на 90 години подава 6 /шест/ сигнала за денонощен ремонт от мен в продължение на 15 години. Кварталния ме познава от дете : "Ти разбираш ли, че тя е подала сигнал в прокуратурата". Разбирам го. Два дена аз не работя за да пиша обяснения в полицията. Съседката почина в психиатрия. Моите два дена загуби са си мои.
  • 5
    2
    #1:
    Те и ташаци нямат, само ячници и сърбящи вулви...
  • 9
    1
    SS
    А само си драпат ташаците, мама им мръсна...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари