България остава в плен на горещото време!

0
Оранжев код за опасни горещини е в сила за цялата страна в събота
Оранжев код за опасни горещини е в сила за цялата страна в събота Снимка: БГНЕС

Оранжев код за опасни горещини е в сила за цялата страна в събота

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) прогнозира високи температури и слънчево време за 13 юли 2024 година.

Оранжев код за опасни горещини е в сила за цялата страна в събота:

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

През нощта се очаква ясно време, като в Източна България ще духа слаб вятър от север-североизток, докато в останалата част от страната ще бъде почти тихо.

Утре времето ще остане слънчево и горещо. Следобед над източната половина от страната ще се образува купеста облачност, но вероятността за краткотраен дъжд е минимална и само на изолирани места. Вятърът ще бъде слаб източен, а в Източна България – умерен до силен североизточен. Максималните температури ще варират между 35° и 40°, като в столицата София се очаква около 35°.

В планините също ще бъде слънчево и топло. Следобед над източните райони ще се появи купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Североизточният вятър ще бъде слаб до умерен. На 1200 метра надморска височина максималната температура ще достигне около 29°, а на 2000 метра - около 22°.

По Черноморието ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността следобед. Само на изолирани места е възможно да превали краткотраен дъжд. Вятърът ще бъде умерен до силен от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, като температурата на морската вода ще се задържи между 26° и 27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В София слънцето ще изгрее в 06:01 часа и ще залезе в 21:04 часа, предоставяйки продължителност на деня от 15 часа и 3 минути. Луната ще залезе в 0 часа и 22 минути и ще изгрее в 13:23 часа, един ден преди първа четвърт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари