„България Еър“ посрещна първия си самолет Airbus A220-100

1
Новата машина предлага повече комфорт и по-малък екологичен отпечатък
Новата машина предлага повече комфорт и по-малък екологичен отпечатък

Новата машина предлага повече комфорт и по-малък екологичен отпечатък

В ранните часове на сряда, 11 септември 2024 година, националният авиопревозвач "България Еър" посрещна петия си самолет от серията Airbus А220 на летище София. Това е първият самолет от по-компактната модификация А220-100 във флота на компанията, пристигнал директно от производствената база в Канада.

Новото попълнение, с регистрация LZ-LIS, носи името на португалската столица Лисабон, следвайки традицията на авиокомпанията да именува своите машини на големи европейски градове. Самолетът разполага с 8 места в бизнес класа и 110 в икономична, предназначен за полети на средни разстояния по международни и вътрешни линии.

Изпълнителният директор на "България Еър" коментира: "С придобиването на този нов самолет продължаваме да обновяваме нашия въздушен флот с по-модерни, екологични и икономични машини. Това е част от нашата стратегия за устойчиво развитие и предоставяне на първокласно обслужване на нашите пътници."

Airbus А220 се отличава с най-големите прозорци в своя клас сред едно-пътечните самолети, по-широки седалки в икономична класа и просторна, тиха пътническа кабина. Допълнителни предимства включват модулно осветление, адаптивна климатична система и оптимизирани отделения за ръчен багаж с най-голям капацитет в категорията.

"България Еър" е сред първите европейски авиокомпании, поръчали седем модерни пътнически самолета Airbus A220 в два варианта - A220-100 и A220-300. Доставката на първите четири машини от по-големия модел A220-300 започна през юни 2023 година.

Новите самолети на националния превозвач се отличават с впечатляваща екологична ефективност, използвайки до 25% по-малко гориво и отделяйки значително по-малко вредни емисии. Освен това, шумовият им отпечатък е с до 50% по-нисък, което ги прави особено подходящи за експлоатация на летища в градски зони.

От "България Еър" потвърдиха, че новопридобитият Airbus А220-100 ще бъде въведен в експлоатация в най-кратки срокове, за да могат пътниците да се възползват от подобрения комфорт и модерните удобства на борда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари