България е изпратила самоходни артилерийски установки на Украйна

1
Министърът на отбраната уверява в бъдещи компенсации за предоставеното въоръжение
Министърът на отбраната уверява в бъдещи компенсации за предоставеното въоръжение Снимка: БТА

Министърът на отбраната уверява в бъдещи компенсации за предоставеното въоръжение

Министърът на отбраната Атанас Запрянов потвърди, че България е предоставила на Украйна самоходни артилерийски установки, които вече не са необходими на българската армия. Той направи това изявление по време на откриването на академичната учебна 2024/2025 година, в отговор на въпрос на БГНЕС.

Запрянов подчерта, че страната ще бъде финансово компенсирана за въоръжението и ще се възползва от Общата европейска инициатива за придобиване на 155-мм самоходни гаубици. Това е част от усилията за модернизация на армията, като излишните ресурси ще бъдат заменени с нови, съвременни оръжия.

Министърът също така коментира усиленото превъоръжаване на Сърбия с нови руски и западни оръжия. Той заяви, че не изпитва притеснения от придобиването на френски изтребители „Рафал“ от режима на Александър Вучич, което беше наскоро обявено.

На церемонията по откриването на учебната година присъстваха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската армия и специални гости. Съгласно традицията, министър Запрянов ще изнесе първата лекция за новата учебна година в зала „Тържествена“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    8
    Запознат бесарабски гей
    Румънското правителство не дарява абсолютно нищо,естествено.След като се видя,че усраинските примати сами си смъкват Ф-ките,никой няма да си изпраща оръжията на куролап зеленски.Киевската мърша вече усеща как се затяга въжето около врата му
  • -3
    7
    Запознат
    Румънското правителство дарява система "Пейтриът" на Украйна. Симфония е това за ушите на кремълската мърша!
  • -2
    6
    112
    Само аз като нагъзен бесарабски евроГей трябва да ровя по кофите и да въртя пишкосмуци на руските тираджии за да сложа нещо в устата....дали да не замина на фронта,чувам че търсели кой да оперира с гауби-циците
  • 1
    5
    112
    В България нищо руско гладно няма ! Дружбата ни със СССР е необходима като въздуха и слънцето за всяко живо същество. Една от простотиите на Гошо Тарабата ,валидна за беднотията и до днес !
  • 8
    4
    Мухахахахаха
    Шест месеца на интензивни боеве срещу превъзхождащите руски сили дадоха своето отражение върху елитната 47-а механизирана бригада на Украйна, пише "Форбс". Отрядът от 2000 души влезе в боя в източната част на страната през февруари с всичките 31 танка M1 Abrams, получени от САЩ. Днес само около половината от първоначално прехвърлените танкове не са унищожени. Изданието отбелязва, че само през август бригадата на украинските въоръжени сили е загубила два танка. Оборудването е унищожено, въпреки факта, че е било защитено с допълнителна реактивна броня, която като правило увеличава оцеляването на бойното поле. Сега има само един основен окоп между настъпващите руснаци и Покровск, ключов украински логистичен център в Донецка област на Източна Украйна.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!
  • НевДенков
    Аз се надявам да ме наебат,всички ДеБил-ПеПерасти на това чакаме!