Българин е заличил следите след жестоко убийство на радиоводещ в Лондон

0
Престъпната група „бандата на турците“ стои зад убийството на Мехмед Корай Алпергин
Престъпната група „бандата на турците“ стои зад убийството на Мехмед Корай Алпергин

Исай Стоянов е осъден на 18 месеца затвор

Български гражданин е замесен в бруталното убийство на известен турски радиоводещ в Лондон, разкрива NOVA.

През октомври 2022 година 43-годишният Мехмед Корай Алпергин, собственик на турско радио в британската столица, и неговата приятелка Гьозде Далбудак са били отвлечени от група мъже. Наскоро, седем от тях, включително и българинът Исай Стоянов, бяха осъдени за жестокото престъпление, докато полицията все още издирва поне още двама души.

Информацията до момента сочи, че убийството е свързано с дейността на международна престъпна групировка, известна като „бандата на турците“, базирана в квартал „Тотнъм“ в северната част на Лондон, където всъщност е извършено и самото престъпление.

Исай Стоянов получава най-лекото наказание – 18 месеца лишаване от свобода, след като е установено, че единствената му роля е била да заличи следите от убийството. Той е почистил помещението, в което Алпергин е бил измъчван до смърт, но е оставил няколко капки кръв по една маса, които в крайна сметка водят разследващите към разплитането на случая.

Според информацията, Стоянов е бил заплашван два пъти, като случаите са регистрирани в лондонската полиция, която му е осигурила защита. Прокурорът по делото го описва като обикновен бояджия, живеещ на Острова от 2011 година, заедно със своята приятелка и техните три деца.

Въпреки че телефонът на Стоянов е бил използван за координиране на престъплението, той не е присъствал на събранията на останалите замесени. Те се срещнали в кафене, където обсъдили как да изпълнят отвличането. Групата наела два автомобила и монтирала проследяващо устройство на колата на радиоводещия, докато той и приятелката му вечеряли в италиански ресторант. След края на вечерята, двойката е отвлечена от паркинг и натъпкана в бял бус. Те били откарани в старо помещение на изоставен бар близо до стадиона на „Тотнъм“, където в продължение на два дни Алпергин бил жестоко измъчван, докато Далбудак била заключена в тоалетна и слушала неговите писъци.

Тялото на радиоводещия е открито с 94 различни наранявания – бил е намушкван, попарван с гореща вода и след смъртта си увит в килим, след което трупът е изхвърлен в гора край Есекс. Там е бил намерен от човек, разхождащ кучето си.

Повечето от задържаните твърдят, че не са участвали пряко в насилието. Някои от тях са следели жертвата, други са унищожили използваните автомобили. Прокурорът все още не може да установи точния мотив за убийството – дали става въпрос за финансови интереси или за наркотици. Общото между участниците в престъплението е, че те са от бедни семейства, с ниско образование или интелектуален капацитет. Предполага се, че те са били използвани за мръсната работа, докато истинските поръчители и организатори на престъплението вероятно се намират в чужбина и също са турски граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Rv
    Защо не ме вземете на работа и аз да драскам във вашият сайт. Някакъв нов квартал ли е това в Лондон?? Предполагам че редакторите имат достъп до Гугъл, може да го използват.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари