Балетен спектакъл на открито в Русе

1
На 23 юли балетът на Русенската опера ще зарадва публиката с галаконцерт
На 23 юли балетът на Русенската опера ще зарадва публиката с галаконцерт

На 23 юли балетът на Русенската опера ще зарадва публиката с галаконцерт

На 23 юли, вторник, от 20:30 часа, площадът пред Русенската опера ще се превърне в сцена за грандиозен балетен спектакъл, който обещава да плени сърцата на зрителите. В рамките на летния фестивал на Община - Русе "Сцена под звездите" - 2024, русенци ще имат възможност да се насладят на пищно и разнообразно балетно дефиле, включващо най-ефектните номера от репертоара на Балета на Русенската опера.

Ръководителят на балетната трупа на Държавна опера - Русе, Весела Василева: "В Балетния галаконцерт от фестивала "Сцена под звездите" на 23 юли сме включили класически падьодьота, вариации и характерни танци от най-известните балетни творби на Чайковски, Минкус, Адам и Глазунов. Сред тях са "Жизел", "Спящата красавица", "Дон Кихот", "Раймонда" и, разбира се, вечният умиращ лебед на Сен Санс. Включили сме и "Монолог на Айша" от балета "Гаяне" на Арам Хачатурян, както и индуски танц от балета "Баядерка". Ще се изявят солистите и танцьорите от цялата балетна трупа на Русенската опера."

Балетната трупа на Държавна опера - Русе завършва силен сезон, белязан от три премиери. Сезонът започна с "Кармен" с хореографията на Наталия Осипова, последван от "Калиопа" на маестро Емил Табаков и хореограф Константин Уралски, който бе представен на Международния фестивал Мартенски музикални дни. Финалът на сезона бе отбелязан със спектакъл, посветен на пожара в Русенската опера, в който участваха всички състави на операта – хор, солисти, балет, оркестър и Детската опера.

Весела Василева отбеляза и успешните турнета на балетната трупа през настоящия сезон: "През декември посетихме Литва и Латвия с балетите "Дон Кихот" и "Лешникотрошачката". Публиката ни посрещна изключително топло, а салоните бяха препълнени. След това направихме национално турне с "Кармен", което включваше представления във Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора. Завършихме на крепостта Царевец във Велико Търново на фестивала "Сцена на вековете" с този спектакъл. Благодаря за всички тези възможности и спечелени творчески предизвикателства!"

Това събитие е част от фестивала "Сцена под звездите", който цели да обогати културния живот на русенци и да им предостави уникални преживявания под открито небе. Не пропускайте да се насладите на вечер, изпълнена с изящество и красота, която само балетът може да предложи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Anton
    Вземете та охладете,ало общината ,не спете,ибез това се тьркаляте там армия от некадьрни идиоти!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари