Автомобили изчакват до 30 минути на Дунав мост

1
Интензивен трафик на "Дунав мост" при Русе в събота следобед
Интензивен трафик на "Дунав мост" при Русе в събота следобед

Интензивен трафик на "Дунав мост" при Русе в събота следобед

Интензивен е трафикът в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе, като ситуацията се променя в зависимост от времето на деня. Репортер на Българската телеграфна агенция (БТА) информира, че сутринта е имало значително натоварване от леки автомобили, влизащи в България. В този период шофьорите е трябвало да изчакват до 30 минути, за да преминат през моста.

Обратна ситуация в следобедните часове

Ситуацията се променила в ранните следобедни часове, когато се образувала дълга опашка от автомобили, чакащи да преминат през моста в посока към северната ни съседка. Това довело до значително забавяне и неудобство за шофьорите, които се насочвали към Румъния.

Основен ремонт на "Дунав мост"

Припомняме, че на 10 юли започна основен ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. През следващите две години е предвидено да бъде извършена цялостна подмяна на асфалтовите пластове, панелите и хидроизолацията, както и да бъдат поставени нови ограничителни системи и маркировка. Тези дейности неизбежно ще предизвикат затруднения в движението и ще наложат търпение и разбиране от страна на шофьорите.

Регулация на трафика

Движението в района на ремонтните дейности се регулира от служители на „Гранична полиция“, които се грижат за това да се минимизират задръстванията и да се осигури безопасността на всички участници в движението.

Трафик на товарни автомобили

За последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 2258 товарни автомобила, съобщиха за БТА от граничния пункт. От тях 1029 са влезли в България, а от страната са излезли 1229. Режимът на изчакване на камионите е организиран основно в рамките на буферния паркинг за тирове, което помага за по-доброто управление на натоварването и намалява риска от задръствания.

Какво да очакват шофьорите?

Шофьорите, които планират да преминат през "Дунав мост" при Русе, трябва да се подготвят за възможни забавяния и да планират своето пътуване съобразно с текущите условия на трафика и ремонтните дейности. Важно е да се следи за актуалните съобщения и да се използват алтернативни маршрути, ако е възможно, за да се избегнат задръстванията и дългото чакане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    и като
    почнеше след август сигурно догодина нямаше да е същото?!?😁😁😁
  • 2
    1
    Заглавието е грозна лъжа
    Чака се часове, а от следващата седмица ще стане още по- зле. Трябва да се носи отговорност за безумното решение за започване на ремонта преди края на август.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари