Автобус заседна в подлез във Варна

0
Куриозен случай в морската столица
Куриозен случай в морската столица Видео: БНР

Куриозен случай в морската столица

Туристически автобус заседна в автоподлез на улица "Шипка" в центъра на Варна. Инцидентът стана днес по обяд, когато превозното средство не успя да премине през подлеза поради недостатъчното разстояние между покрива на автобуса и тавана на тунела. За щастие, няма видими щети както на автобуса, така и на самото съоръжение.

Проблемът, с който се сблъска водачът на автобуса, е свързан с недостатъчна и късно поставена маркировка, която предупреждава за ограничение на височината на преминаващите превозни средства. Знакът, указващ максималната допустима височина от 3,6 метра, е поставен на около 100 метра преди подлеза, след последното кръстовище, което оставя недостатъчно време за реакция на водачите, особено ако не са запознати с маршрута.

Местни жители и служители в магазините около автоподлеза споделят, че такива инциденти не са рядкост. Според тях, по два-три пъти годишно, автобуси и камиони заседват в същия подлез поради недостатъчното обозначение. Това не е единственият подобен случай в морската столица. Подобни проблеми се наблюдават и на други основни маршрути, като този на булевард "Приморски" и автоподлеза до Двореца на културата и спорта. Там също липсват адекватни знаци, указващи максимално допустимата височина, което създава рискове както за шофьорите, така и за инфраструктурата.

Отговорните институции трябва да обърнат внимание на този проблем и да предприемат необходимите мерки за подобряване на сигнализацията и маркировката. Важно е да се осигури безопасността на всички участници в движението и да се предотвратят бъдещи инциденти. Предстоящите туристически сезони ще увеличат трафика на туристически автобуси, което прави задачата още по-належаща.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари