Автобус с над 40 деца се запали в Румъния

0
Училищният автобус се запалил в движение
Училищният автобус се запалил в движение Снимка: Асен Игнатов / Архив

Училищният автобус се запалил в движение

Над 40 ученици бяха своевременно евакуирани от запалил се автобус в Западна Румъния днес сутринта. Инцидентът се случи по време на редовен маршрут между населените места Зъранд и Кишинеу-Криш в окръг Арад.

Клаудиу Годжа, директор на компанията за обществен транспорт в окръг Арад, съобщи пред румънската информационна агенция Аджерпрес подробности за случилото се: "Шофьорът забеляза дим, излизащ изпод каросерията на автобуса. Той реагира светкавично, като спря веднага на първата спирка в града".

Благодарение на бързата реакция на водача, всички пътници - предимно ученици на път за училище - бяха евакуирани без никакви наранявания. Видеоматериали, разпространени в интернет, показват, че едно от задните колела на автобуса е било обхванато от пламъци.

Според предварителната информация, предоставена от Годжа, вероятната причина за инцидента е блокирал лагер на колелото. Триенето е довело до прегряване на метала, което е предизвикало пожара. Точната причина обаче ще бъде установена след провеждане на техническа експертиза. Важно е да се отбележи, че автобусът е произведен през 2006 година.

След евакуацията децата продължили пътя си до училище пеша, тъй като разстоянието било кратко, допълва Аджерпрес.

Този инцидент повдига въпроси за състоянието на обществения транспорт и безопасността на учениците. Очаква се местните власти да предприемат мерки за цялостна проверка на автобусния парк в региона, за да се гарантира безопасността на пътниците, особено на най-младите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари