Австралийският премиер се среща с крал Чарлз Трети на пристанището в Сидни

0
Британският монах и Камила пристигат в Австралия за историческа визита
Британският монах и Камила пристигат в Австралия за историческа визита Снимка: БТА

Британският монах и Камила пристигат в Австралия за историческа визита

Австралия се подготвя за историческо кралско посещение, което ще започне утре вечер. Крал Чарлз Трети и кралица Камила ще пристигнат в Сидни за шестдневна визита, която ще включва и посещение в столицата Канбера.

Първа среща на австралийска земя

Веднага след пристигането си, кралската двойка ще има частна среща с министър-председателя на Австралия Антъни Албанезе и неговата партньорка Джоди Хейдън. Срещата ще се проведе в историческата правителствена сграда "Адмирълти хаус", която предлага спиращ дъха изглед към емблематичното пристанище на Сидни и световноизвестната опера.

Значение на визитата

Това посещение е от огромно значение по няколко причини:

  1. Това е първото пътуване на Чарлз като суверен в тази отвъдморска територия.
  2. Визитата е първото голямо пътуване на монарха в чужбина след поставената му диагноза рак.
  3. За първи път от 13 години управляващ британски монарх посещава Австралия.

Специално осветление в чест на кралската двойка

В чест на кралското посещение, емблематичната сграда на операта в Сидни ще бъде специално осветена. Върху уникалната ѝ архитектура, наподобяваща корабни платна, ще бъде прожектиран фотоколаж от снимки, запечатали предишни визити на Чарлз в Австралия. Това е страната, където той е учил в продължение на шест месеца и която е посещавал многократно през годините.

Официално посрещане

Кралската двойка ще бъде посрещната на летището в Сидни от премиера Албанезе и други високопоставени представители на австралийските власти. Това ще даде началото на шестдневна програма, изпълнена с официални срещи и събития.

Следваща спирка - Самоа

След приключване на визитата си в Австралия, крал Чарлз Трети и кралица Камила ще отпътуват за островната държава Самоа. Там те ще вземат участие в срещата на върха на страните от Общността на нациите, бившата Британска общност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари