Авиокомпания изостави само дете с валиден билет на летище

1
Напиши ми статия като журналист, използвайки информацията от текста:
Напиши ми статия като журналист, използвайки информацията от текста:

Нямало място на борда, аргументират се от самолетната компания

На 10 август в Рейкявик каца самолет на нискотарифна авиокомпания, но на борда липсва едно от имената в списъка с пътници. 14-годишният Алфред, който трябвало да се върне у дома след състезание по фехтовка, остава сам на летището в Рим, въпреки че разполага с валиден билет. Момчето било част от група деца, придружавани от възрастен, но инцидентът, който ги разделя, предизвиква вълна от възмущение и поставя под въпрос етиката на авиокомпанията.

Началото на проблемите

Алфред пристигнал в Италия с още седем деца, за да участва в спортно събитие. Но когато групата се готвела да се върне у дома, на летището в Рим настъпила неочаквана суматоха. На гишето за чекиране момчето било информирано, че няма повече места на борда и не може да се качи на полета. Въпреки че билетът му бил валиден, служителите на авиокомпанията твърдят, че не знаели за възрастта му, макар че тази информация била ясно посочена в системата.

Майката на Алфред, Арна, споделя пред британски медии, че авиокомпанията не направила нищо, за да помогне на сина ѝ. По време на целия инцидент тя се редувала да говори по телефона с него и със служителите на летището, но подкрепата от страна на авиокомпанията липсвала. Момчето било изоставено на чуждо място, без каквато и да било яснота как ще се прибере у дома.

Моралната дилема: кой трябва да отстъпи мястото си?

Възниква въпросът - трябвало ли е човекът, отговарящ за групата деца, да отстъпи мястото си на борда и да остави всички непълнолетни да се приберат без придружител? Или е по-редно самолетът да отлети без Алфред? Според Арна и придружителя на децата, в случая самолетът трябвало да отлети без детето, за да не се поставя останалата група в риск, но това решение подлага момчето на сериозен стрес и неудобство.

Докато Алфред стоял сам на летището в Рим, изживявайки напрежение и тревога, от авиокомпанията не предприели никакви действия, за да му помогнат или да организират неговото връщане. Случката се развива в особено деликатна ситуация, тъй като 14-годишното момче не е било единственият пътник, оставен на летището.

Помощ от непознати

Случайно, исландска двойка, която пътувала същия ден, забелязва Алфред и предлага своята помощ. Те се грижат за него до следващия полет, който тримата заедно вземат, макар че е бил от друга авиокомпания – Icelandair. Двойката не само придружава момчето, но и му помага да организира прибирането на багажа си, действие, за което нискотарифната авиокомпания не поема никаква отговорност.

От авиокомпанията, която остави сина ми на летището, дори не се поинтересуваха как той ще се прибере у дома. Никой не си даде сметка, че оставя 14-годишно момче само в чужда държава,“ споделя майката на Алфред.

Липса на комуникация и реакция от страна на авиокомпанията

Въпреки сериозността на ситуацията, авиокомпанията не се свързва със семейството на Алфред, за да обсъди какво се е случило и какви мерки ще бъдат предприети. Майката на момчето се опитала да установи контакт с компанията, но така и не получила отговор на въпросите си.

Все пак говорител на авиокомпанията взема отношение по инцидента, като заявява, че на деца на 14 и повече години е разрешено да летят без придружител. Той също така добавя, че компанията ще преразгледа ситуацията и изказва съжаление за причиненото неудобство на засегнатите пътници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ????
    Напиши ми статия като журналист, използвайки информацията от текста: Този текст под снимката да не е някой жалък опит ChatGPT да списва в сайта :) :) :)
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари