Атанас Запрянов отговори на русенски депутат в парламента

0
България не доставя помощ за Украйна по сухопътните си граници, увери министърът на отбраната след питане на Златан Златанов
България не доставя помощ за Украйна по сухопътните си граници, увери министърът на отбраната след питане на Златан Златанов Снимка: БТА

България не доставя помощ за Украйна по сухопътните си граници, увери министърът на отбраната след питане на Златан Златанов

България използва приоритетно авиационен и железопътен транспорт за изпращането на военна помощ към Украйна, заяви служебният министър на отбраната Атанас Запрянов по време на парламентарния контрол в петък. Той подчерта, че при организирането на транспорта на опасни товари се вземат всички необходими мерки за гарантиране на безопасността на гражданите.

Това изявление беше направено в отговор на въпрос от народния представител от партия „Възраждане“ Златан Златанов. Златанов поиска информация дали през град Русе и Дунав мост преминават опасни товари, включващи оръжие, бойна техника и взривни вещества, и какви са мерките за безопасност на живеещите в близост до транспортните трасета.

Министър Запрянов поясни, че предоставената военно-техническа помощ на Украйна съгласно решението на Народното събрание включва и опасни товари, но те се транспортират изключително с въздушен и железопътен транспорт. Според него, сухоземното транспортиране на такива товари не се практикува за тази конкретна военна помощ.

Запрянов също така отбеляза, че през територията на България преминават войски и техника на различни членки на Алианса, които участват в различни учения. Превозът на военна техника и опасни товари обаче не се отнася само до помощта за Украйна, а и до целия внос и износ на българската отбранителна индустрия, добави той.

Отговорът на министъра не задоволи напълно народния представител Златанов, който заяви, че информацията е била „незадоволителна и неизчерпателна“. Той добави, че притежава данни за сухоземно транспортиране на военни товари, но не уточни източниците си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    16
    Възмутен бесарабски гей
    Напълно съм съгласен с вас,хората от 14 и 15. ДеБил-ПеПерастите са евроГейски курви и никакви патриоти. При ДеБил-ПеПерастите няма патриоти, а до един са слуги на Киев , да им еба путката майна безродна, в гъза да еба! И както е лайнян да го подам в устата на Курчо Простото Путков и Асан Наебаното Василев!
  • 3
    15
    Фък дъ УКР
    До 14 Напълно си прав - отдалеч се вижда,че ДеБил-ПеПерастите са продажни и корумпирани отрепки. Хубавото е,че ДоБитъка,който гласува за тях намалява все повече. Затова е важно на изборите наесен да гласуваме масово срещу тази гнусна измет за да стане България нормална държава!
  • 0
    14
    Някой
    Да повторя щото един бесарабски педераст се е изсрал от моето име/4/ да му еба путката майна хохълска в гъза да еба. Златан е загрижен за България, а не за смрадливата клоака УСрайна Това е разликата между него и нагъзените ДеБил-ПеПерасти,които работят против България и в интерес на своите господари включително нашмърканата киевска вулва!
  • 2
    13
    Фък дъ РФ
    До 11 Отдалеч се вижда, че Алтънчо е хахав интересчия, и въобще не е патриот. Задавайки въпроси от парламентарната трибуна, трупа активност в Парламента, което разбира се е свързано с допълнително заплащане. Казано по друг начин - пълни си джоба, докато малоумните му избиратели се "възпаляват" от големия "патриотизъм" Жалка история.
  • 0
    12
    до 11
    Извинявай, селяндур , ти от буржоазен произход ли си? :) Дейба и комплексаря ти тъп, дейба!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари