Атанас Зафиров: Лявото е единно, обединено и готово с управленска програма

0
Левицата представи амбициозна програма за развитие
Левицата представи амбициозна програма за развитие Снимка: БСП

Левицата представи амбициозна програма за развитие

В навечерието на предстоящите парламентарни избори, коалицията БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА излезе с мащабна програма за ускорено развитие на страната, съдържаща 100 конкретни решения за бъдещето на България. Програмата е резултат от усилената работа на 10 експертни групи, представляващи всички партии в коалицията, и обхваща ключови сектори като социална политика, здравеопазване, икономика, енергетика, образование и много други.

"Време е за решения" - мотото на кампанията

Под мотото "Време е за решения", коалицията се стреми да предложи конкретни отговори на предизвикателствата пред страната, фокусирайки се върху осигуряването на справедливост и достъпност във всички сфери на обществения живот.

Заместник-председателят на БСП и евродепутат Кристиан Вигенин подчерта: "Докато другите създават проблеми, докато другите коментират проблемите, ние излизаме с решения. Защото е дошло време за решения. Време, в което хората, които искат различна България, трябва да се обединят и да си обещаем, че България ще бъде истински правова, истински демократична и истински социална – такава, каквато е по Конституция."

Ключови аспекти на програмата

  1. Образование: Фокус върху развитието на критично мислене и практически умения у учениците.
  2. Здравеопазване: Увеличаване на средствата за превенция на заболяванията.
  3. Подкрепа за млади семейства: Осигуряване на нисколихвени кредити за млади семейства.
  4. Социална политика: Повишаване на доходите на най-уязвимите групи и увеличаване на обезщетенията за безработица.
  5. Енергетика: Гарантиране на енергийната сигурност, разширяване на газопреносната мрежа и подобряване на електропреносната инфраструктура.
  6. Регионално развитие: Предложение за освобождаване от данъци на въглищните региони като част от обща европейска политика.
  7. Водоснабдяване: Значителни инвестиции във водопреносната мрежа за намаляване на загубите.
  8. Защита на потребителите: Предложение за законодателен пакет от 7 закона за защита на потребителите и регулиране на монополите.
  9. Туризъм: Разработване на стратегия за устойчиво развитие на сектора.
  10. Селско стопанство: Подпомагане на семейните ферми чрез специална програма и изграждане на тържища за продажба на продукция.
  11. Вътрешна сигурност: Нов закон за Министерството на вътрешните работи, целящ деполитизация и по-добро разпределение на ресурсите.
  12. Правосъдие: Ревизия на промените в Конституцията и цялостна реформа на правосъдната система.
  13. Външна политика: Фокус върху мира, дипломацията и защитата на българските интереси и идентичност в международен план.

Изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров изрази удовлетворение от постигнатото единство в левицата: "Реализира се една моя мечта, една наша мечта – лявото е единно, обединено". Той подчерта, че 100-те точки от програмата имат потенциала да се превърнат в реална управленска програма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    русенец
    В София начело на лявото е един необразован и доста ляв човек.:) Другари бивши комунисти, крайно време е да разберете, че ВАШЕТО ляво няма място в нашия политически живот. Пък и какво ляво сте, изключая педали като ватмана, след като партийката ви гъмжи от милионери?:)
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари