Атанас Семов: Оставили сме децата си в лапите на злото

1
Конституционният съдия призовава за спешни мерки срещу продажбата на алкохол и цигари на непълнолетни
Конституционният съдия призовава за спешни мерки срещу продажбата на алкохол и цигари на непълнолетни Снимка: bTV

Конституционният съдия призовава за спешни мерки срещу продажбата на алкохол и цигари на непълнолетни

В навечерието на Деня на независимостта на България, проф. Атанас Семов, конституционен съдия и университетски преподавател, отправи остра критика към съвременното българско общество и образователната система в предаването "120 минути". Той акцентира върху проблемите, свързани с подрастващото поколение и зависимостите, които ги заплашват.

Проф. Семов изрази своето безпокойство относно мястото на образованието в обществения живот: "Образованието не е сложено в съвременното българско общество на централно място в хола - до или по-скоро пред телевизора". Той metaphорично описа позицията на образованието като "някъде в мазето на "къщата" на нашето общество - някъде между избата и склада за дърва".

Конституционният съдия подчерта провала на прехода, дължащ се именно на подценяването на образованието. Той призова журналистите да обърнат по-сериозно внимание на проблема с незаконната продажба на алкохол и цигари на непълнолетни, особено в близост до учебните заведения.

"Учениците днес могат да си купят цигари и алкохол от магазинчета, разположени на метри от входа на училището. Могат да си купят и наркотици на две преки от училището. Това е огромен проблем, който продължава да се подценява", алармира проф. Семов.

Университетският преподавател изрази особена загриженост относно нарастващата употреба на електронни цигари (вейпове) сред младежите, определяйки ги като по-опасни от други заплахи за обществото. Той подчерта, че зависимостите към алкохол, цигари и наркотици са в основата на демографската криза в страната.

Проф. Семов завърши с тревожното заключение: "Ние сме едно оковано от зависимости общество", призовавайки за спешни мерки за справяне с тези проблеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, тази песен дето я слушаш е много стара.
- То и майка ти е стара, ама още я слушаш...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари