Атанас Караиванов: БФС рекетира клубовете по измислени правила

0
Скандал между ПФЛ и БФС заради санкции от 16 900 лева
Скандал между ПФЛ и БФС заради санкции от 16 900 лева Снимка: БТА

Скандал между ПФЛ и БФС заради санкции от 16 900 лева

Ръководителят на Професионалната футболна лига (ПФЛ) Атанас Караиванов отправи сериозни обвинения към Българския футболен съюз (БФС) относно налагането на глоби на футболните клубове. Поводът за острата реакция са наложените санкции на Професионален футболен клуб (ПФК) Левски и ПФК ЦСКА след проведеното Вечно дерби през уикенда, което приключи с победа на "сините" с 1:0 след гол на Кристиан Макун.

Размер на санкциите

Въпреки спокойната обстановка и липсата на сериозни инциденти по трибуните, където привържениците спазиха обещанието си да не използват пиротехника, БФС наложи глоба от 9300 лева на ЦСКА. Допълнително "червените" трябва да възстановят щетите по Националния стадион "Васил Левски". На ПФК Левски е наложена санкция в размер на 7300 лева.

Остра реакция от ПФЛ

В социалната мрежа Фейсбук Атанас Караиванов публикува остра позиция: "След безупречното поведение на феновете на дербито "Левски" - ЦСКА наложената от Дисциплинарната комисия на БФС обща глоба от 16 900 лева на двата клуба си е чист рекет по измислени правила. Колко пари е осигурил като възнаграждение за дербито на "сини" и "червени" БФС, за да си позволи да налага санкции с подобен размер?"

Финансова тежест върху клубовете

Караиванов изтъкна финансовата тежест върху клубовете: "Отборите от Първа лига плащат за съдийски такси и глоби над 2 600 000 лева, добавете към тях комисионата на БФС от над 700 000 лева за тв права - над 3,3 милиона лева. Бъркането в джоба на отборите в турнира за купата на България и Втора лига е само лек "бонус"".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари