Атанас Илков: Убеден съм, че хората в дирекциите са с доказан опит

1
Илков е номиниран да поеме поста на вътрешен министър
Илков е номиниран да поеме поста на вътрешен министър Видео: NOVA

Илков е номиниран да поеме поста на вътрешен министър

Номинираният за служебен вътрешен министър Атанас Илков направи първия си публичен коментар след номинацията си, като изрази увереност в способността на служителите на Министерството на вътрешните работи да изпълняват задълженията си независимо от това кой е начело на ведомството.

Илков говори пред NOVA и заяви, че поема отговорността да ръководи министерството с увереност в професионализма на своите колеги. Според него, хората, които работят както в Главната дирекция на МВР, така и в областните дирекции, са доказани професионалисти и достойни служители.

„За да съм поел тази отговорност, съм убеден, че хората, които са в главната дирекция и в областните, са достатъчно достойни и добри професионалисти. Те са колеги с доказан опит, така че можем да приемем това предизвикателство“, сподели Илков.

Номинацията на Атанас Илков за поста на вътрешен министър дойде по време на представянето на проектокабинета „Главчев 2“ в президентството. Той беше предложен да заеме мястото на досегашния министър Калин Стоянов.

Илков, който е дългогодишен професионалист в системата на вътрешните работи, ще трябва да се справи с предизвикателството да убеди обществото, че полицията изпълнява задълженията си ефективно и професионално, независимо от промените в ръководството.

В навечерието на поемането на поста, номинираният министър трябва да покаже не само уменията си на ръководител, но и способността си да поддържа стабилност и доверие в институциите на реда и сигурността в страната. Въпреки смяната на ръководството, основният приоритет на МВР остава същият – гарантиране на сигурността на гражданите и борба с престъпността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    кучкар
    със сигурност 1 куче върши повече работа от който и да е от вас ... нещо САМО ДА ПОПИТАМ - СЛЕД КАТО ВЗЕМАТЕ 100ХИКСА ПРИ ПЕНСИЯ ТВА НЕ Е ЛИ ИНФЛАЦИОНЕН ФАКТОР СЪЗДАД3Н ОТ ПАРЛАМЕНТА-ЗНАЧИ АКО Е ТАКА - КВО ПРАВИМ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари