Атанас Атанасов: Това е неуважение, не може Главчев да неглижира Народното събрание

0
ПП-ДБ са недоволни, че премиерът Димитър Главчев няма да присъства на изслушване в парламента
ПП-ДБ са недоволни, че премиерът Димитър Главчев няма да присъства на изслушване в парламента Снимка: БТА

ПП-ДБ са недоволни, че премиерът Димитър Главчев няма да присъства на изслушване в парламента, както е станало ясно от сутрешния председателски съвет

Това информира преди началото на пленарното заседание председателят на ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) Николай Денков пред журналисти, предаде БТА.

По искане на ПП-ДБ служебният премиер, според проектопрограмата на Народното събрание, трябваше да бъде изслушан за уволнения и назначения в Държавна агенция „Национална сигурност“, Държавна комисия по сигурността на информацията, Държавна агенция „Технически операции“ и Държавна агенция „Разузнаване“.

Вероятно причината е, че някои от смените са меко казано скандални, например в ДАНС остана този заместник-председател, който носеше основна отговорност, че нямаше машини на първия тур на местните избори, коментира Денков.

Това е неуважение към институцията, не може първо да приеме, а след това да неглижира Народното събрание, добави Атанас Атанасов, зам.-председател на парламента, от ПП-ДБ.

Заради част от документите по преписка на Министерския съвет, изслушването на бригаден генерал Венелин Венев, директор на Служба „Военно разузнаване“, е обсъдено на председателски съвет.

По повод твърдения, че съм предприемал някакви действия да вербувам негови служители, искам да припомня, че в миналото НС изслушването му беше предложено от „Възраждане“ и с гласовете на ГЕРБ-СДС и ДПС беше отхвърлено, а сега те предлагат да бъде изслушан Венев, коментира Атанасов.

Всички хора, назначени от правителството „Денков“, до един с гумичката ги изтриват, за това става дума, обясни той. Не пожела да отговори дали е охраняван от жандармерията, каквито публикации се появиха в медийното пространство. Въпросът беше друг, който поставих, каква е причината да се увеличи охраната на Бойко Борисов, добави той. Информацията за увеличената охрана на лидера на ГЕРБ Атанасов съобщи при консултациите при президента Румен Радев в понеделник.

На въпрос за кабинет на малцинството Денков увери, че ще са единни и по отношение на ГРЕБ и ДПС ще бъдат опозиция, но ще бъдат активни по темите за борбата с корупцията.

За третия мандат председателят на ПГ на ПП-ДБ отговори, че докато не минат процедурите с първия и втория мандат, няма смисъл да се обсъжда трети, но отговори отрицателно дали това е "отворена врата".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Ванка с танка
    Жалкото гномче хванато в крачка: "Директорът на служба Военна информация бригаден генерал Венелин Венев даде разяснение в пленарната зала на Народното събрание по повод скандални данни за вербовка на служители на службата по поръчка на депутата Атанас Атанасов.": https://glasove.com/na-fokus/shefat-na-voennoto-razuznavane-atanas-atanasov-opita-da-verbuva-nashi-sluzhiteli-da-rabotyat-lichno-za-nego-obeshta-im-karierno-razvitie
  • 5
    5
    Питанка
    ама тоз човечец пак ли ще се изкаже съкратено, що не се сеща,че отдавна никой не го слага в никакви кметки и затова лицето му е подпухнало толкова, кахърен е и това го съсипва, иначе нищо на вижда и чува, не знае дори че има и останал малко народ в държавата и тези депутати са толкова много, че не можем само екстрите им да покрием, срам и позор
  • 3
    4
    Мунчо
    Така се е научил от началника си Тиквомир.
  • 6
    3
    Българин
    Смачканото БКП милиционерче газ пикае,че не можа да се добере до поста на председател на народното събрание хахаха...абре Гномчо,Главчев поради що стана служебен министър ? Да не е заради промените в Конституцията,които ДеБелият мравояд Бойкикев и изпрания от него ДеБелян ПеПеевски заедно направиха,а ?
  • 6
    2
    Аз
    не неуважение, а бягство от отговорност.Включва се само, когато му е поръчано и позволено.Види ли зор, дава на ДАНС да решава и се произнася.Като за Националната педиатрична болница и още и още .
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари