Атанас Атанасов: Няма да ви мине номерът, коалицията е сплотена

0
Нов изборен цикъл: Политическата нестабилност доминира в България
Нов изборен цикъл: Политическата нестабилност доминира в България Снимка: БНТ

Нов изборен цикъл: Политическата нестабилност доминира в България

В сутрешното предаване „Денят започва с Георги Любенов“ депутатът от ПП-ДБ Атанас Атанасов направи тревожна прогноза за политическата ситуация в България. Според него, политическата нестабилност е най-сериозният проблем в настоящия момент и няма да бъде разрешена в настоящия парламент, като очевидно страната се насочва към следващи избори.

Атанасов отбеляза, че посещенията на политици на засегнатите от пожари места само политизират темата. Той подчерта, че има системни недостатъци в работата на българските институции, особено на Министерството на вътрешните работи. Според него, некомпетентността на вътрешния министър е част от проблема и липсата на координирани и навременни действия е основен фактор за неефективността на институциите.

Депутатът от ПП-ДБ постави под въпрос ефективността на визитите на премиера, министъра и президента в засегнатите райони, като попита какво конкретно са помогнали на хората. Той подчерта, че е изпуснат моментът за адекватна реакция и защитата трябва да обхваща както живота, така и имуществото на гражданите.

Атанасов изтъкна значението на реформата в сектора за сигурност и подчерта, че липсата на координирани действия между институциите, включително Държавната агенция „Национална сигурност“, е сериозен проблем. Той се запита къде са били оперативните служители на ДАНС, които трябва да предвидят и предотвратят рисковете за националната сигурност.

Според Атанасов, президентът Радев е трябвало да свика Консултативния съвет за национална сигурност и да направи анализ на дефектите и пропуските в действията на институциите. Той изрази недоволство от факта, че президентът е отишъл в родния си край за снимка, което определи като популизъм.

Депутатът също така коментира опитите на други партии за разделение в ПП-ДБ, като ги сравни с разцепването на Реформаторския блок. Той подчерта, че коалицията е сплотена и опитите за разединение няма да успеят.

"Ухажват се "Демократична България" какви разумни и добронамерени хора са и какви били "Продължаваме промяната". Няма да ви мине номерът, дами и господа, коалицията е сплотена".

Атанасов отбеляза, че техническият кабинет с втория мандат, предложен от Демократична България, е бил възможност за разчупване на ледовете между политическите сили в парламента. Той не изрази надежди, че следващият парламент ще бъде много по-мобилизиран, но подчерта необходимостта от сериозно лидерство и преодоляване на противоречията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Гражданин
    Ако теб те няма може да са по сплотени и повече хора да гласуват за тях.
  • 0
    2
    Хуйло Путин
    Това ли ти е коалицията Наско? Наско Генерала? Скрепена с цветовете на дъгата? https://youtu.be/nQ2ceo0aPgg?feature=shared https://youtu.be/nQ2ceo0aPgg?feature=shared
  • 0
    1
    Путин Хуйло
    Каква коалиция бре,гном ДеБилен ? Доносническа България сте курвите в тая "коалиция" защото без ПеПерастите няма да вземете и 1% хахаха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари