Ася Смолецова загуби битката за живота си

2
Събраните средства от благотворителен концерт ще подпомогнат лечението на дете в турска болница
Събраните средства от благотворителен концерт ще подпомогнат лечението на дете в турска болница Снимка: Личен архив

Събраните средства от благотворителен концерт ще подпомогнат лечението на дете в турска болница

Велико Търново стана свидетел на вълнуваща проява на съпричастност и солидарност по време на благотворителния концерт "С Любов за Ася", който се състоя на сцена "Арт лято" до Художествена галерия "Борис Денев". Събитието, организирано с подкрепата на Община Велико Търново, първоначално беше замислено в подкрепа на Ася Смолецова - жена от града, борила се с онкологично заболяване.

Концертът привлече множество граждани и приятели на семейство Смолецови, които през последната година активно подкрепяха лечението на Ася чрез различни инициативи и дарения. Специално участие в програмата взе популярната българска изпълнителка Михаела Филева, която със своето присъствие допринесе за емоционалната атмосфера на вечерта.

Снимка: Николай Венков / БТА

Музикалната програма включваше разнообразни изпълнения от местни таланти. Яница Русева, вокална група "Песни и приятели" и семейната формация "Фолклорна палитра Стойчеви" представиха своето изкуство пред публиката. Младите таланти Никол Христова, Александър Момински, Кристина Енчева и Стефан Иванов също се включиха със свои изпълнения, много от които бяха любими песни на Ася Смолецова.

Водещи на събитието бяха Савка Янакиева - приятелка на Ася и основен организатор на благотворителната кампания, и Кирил Милушев - актьор от Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов".

Събитието придоби още по-дълбок емоционален заряд, когато по време на концерта стана ясно, че Ася Смолецова е загубила битката с болестта. Тя е била интубирана в интензивното отделение на болница в Истанбул в критично състояние няколко дни преди концерта. Въпреки тъжната новина, организаторите решиха да продължат с провеждането на събитието.

Под притъмнялото облачно небе, водещите съобщиха за кончината на Ася, а присъстващите почетоха паметта ѝ с едноминутно мълчание. Емоционален момент настъпи, когато съпругът на Ася, Янчо Смолецов, пристигна на концерта точно по време на изпълнението на песента "My Immortal" на Evanescence, изпята от Кристина Енчева.

Янчо Смолецов се обърна към публиката с благодарност за подкрепата и обяви решението си събраните средства от концерта да бъдат дарени за лечението на дете, което се намира в същата болница, където Ася е получавала своето лечение.

Този жест на щедрост и състрадание в момент на лична загуба подчерта силата на общността и способността ѝ да превърне скръбта в надежда за друг живот в нужда. Концертът "С Любов за Ася" се превърна не само в начин за почитане на паметта на една обичана жена, но и във възможност да се продължи веригата на доброто, помагайки на друго семейство в борбата с тежко заболяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари