Асен Агов: Русия се съсипва от Путин, но той не може да издържи дълго така

1
8% от БВП на Русия отива за войната в Украйна
8% от БВП на Русия отива за войната в Украйна Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

България има интерес Камала Харис да спечели президентските избори в САЩ

Журналист анализира глобалните конфликти и политическата обстановка.

Войните в Украйна и Близкия изток оказват сериозно влияние върху световната политическа сцена, включително и върху България. Журналистът Асен Агов направи задълбочен анализ на ситуацията в предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Икономическата цена на конфликта в Украйна

Според Агов, Русия отделя значителна част от своя брутен вътрешен продукт (БВП) за военните действия в Украйна - около 8%. Това има сериозни последици за руската икономика и населението. Журналистът отбеляза, че милиони руснаци са напуснали страната си в резултат на конфликта.

"Русия се съсипва именно от Путин. Той не може да издържи дълго така - при санкциите, при липсата на хора, при липсата на научно-технически прогрес", заяви категорично Агов.

Ролята на международната подкрепа за Украйна

Агов подчерта значението на подкрепата от Европа и Съединените щати за Украйна в този конфликт. Той описа тежката ситуация на украинците:

"Това са уморени хора, които сънуват кошмари, нямат спокойствие, не могат да се видят със семейството си, защото не им стигат силите за всичко това. Но не трябва да се позволи по никакъв начин Русия да надделее в този конфликт, защото тогава заплахата ще бъде много по-голяма за всички ни и много по-скъпа".

Близкоизточният конфликт и европейската сигурност

Журналистът обърна внимание и на конфликта в Близкия изток, подчертавайки, че бързото намиране на изход от тази война е от ключово значение за сигурността на Европа и България.

Предстоящите президентски избори в САЩ

Агов изрази мнение относно предстоящите президентски избори в Съединените щати. Според него, България има интерес от победата на Камала Харис:

"Защото тя е предвидима, защото знаем политиката, която водиха, и защото знаем, че тя е приятелски настроена към всички онези, които поддържат демокрацията", обясни журналистът.

Той също така коментира позицията на бившия президент Доналд Тръмп относно конфликта в Украйна:

"Няма съмнение, че европейците оставаме с впечатление, че Тръмп е готов да жертва интересите на Украйна, само и само да спре войната и да се договори с Путин. Защо мисли така, няма логично обяснение".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    А-а-а-а-а-а-а-а,
    Не така, Асан Ага! Не с лошо за Русия и Вова Путин! Че много години плюска 'ляб и кИфтета при социализЪма на бай Тодор и бай Леонид! И вика по манифестациите: „Слава на БКП и КПСС!“! Брак шинди, айде да си имаме уваженията, р-р-р-р-ръйш ли, ти го туря у резняка мръсен!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари