"Арсенал" отвори завод в Стара Загора

0
Инвестицията възлиза на 40 милиона лева до момента
Инвестицията възлиза на 40 милиона лева до момента Снимка: БТА

Инвестицията възлиза на 40 милиона лева до момента

В град Стара Загора днес официално отвори врати най-новият "Завод 11" на дружество "Арсенал". Събитието бе уважено от свещенослужители от Старозагорската епархия, които отслужиха тържествен водосвет за здраве, последван от символично прерязване на лентата.

Високотехнологично производство

Изпълнителният директор на "Арсенал" - инж. Николай Ибушев, подчерта изключителното технологично ниво на новото предприятие: "Заводът на Арсенал в град Стара Загора е най-роботизираният завод в България".

Производственият процес е изцяло автоматизиран с над 16 роботизирани модула, като се планира броят им да нарасне с още 20 до края на годината. "Роботите идват от Корея, Тайван и Япония и заменят всякакъв човешки труд", поясни инж. Ибушев.

Разширяване на производствения капацитет

Заводът е оборудван със съвременна ERP-система, позволяваща дистанционен контрол от централата в Казанлък. "Макар и на дистанция от 32-33 километра от Казанлък, благодарение на внедрената преди десетина години ERP-система, ние от там виждаме пулса на този завод и как той работи", добави изпълнителният директор.

Създаване на работни места

В момента в новото предприятие работят 70 служители на една смяна. "Предстои въвеждането на четирисменна работа и се очаква служителите да наброяват до 300 души", уточни инж. Ибушев. Производственият капацитет е 200 детайла дневно или 6000 месечно.

Мащабни инвестиции

Инвестицията в новия завод възлиза на 40 милиона лева, като до края на 2024 година се планират допълнителни 20 милиона лева за машини и оборудване. "Арсенал се развива изключително бързо и влага изключително много средства в строителство и разширяване на дейността си. Само за тази година инвестициите ще достигнат 300 милиона лева", посочи инж. Ибушев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари