Арестуваха трима души за отвличане на мъж от Монтана

0
Отвличане в Монтана разкрива мрежа от престъпни дейности
Отвличане в Монтана разкрива мрежа от престъпни дейности

Отвличане в Монтана разкрива мрежа от престъпни дейности

Трима души са задържани във връзка с отвличането на 37-годишен мъж от Монтана, съобщиха от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (МВР) в града. Инцидентът, който се разигра вчера, доведе до бързи действия от страна на правоохранителните органи и разкри връзка с незаконни дейности.

Драмата започна около 13:30 часа, когато в полицията в Монтана постъпи сигнал от жител на квартал "Кошарник". Той съобщил, че брат му е бил принудително качен в лек автомобил след разправия с двама мъже пред автоморга. Реагирайки светкавично на сигнала, полицейските служители започнаха разследване, което ги отведе до село Бързия, община Берковица.

Отвлеченият мъж бе открит край басейн, част от хотелски комплекс в селото. Собственик на имота се оказа 60-годишен мъж от Монтана. В хода на разследването бяха идентифицирани трима заподозрени - собственикът на басейна, 47-годишна жена от село Бързия и 47-годишен мъж от град София.

При претърсването на хотелската част на комплекса, полицията направи тревожни открития. Бяха иззети 128 броя боеприпаси за огнестрелно оръжие, 10 кутии цигари без акцизен бандерол, 0,170 килограма ситно нарязан насипен тютюн и три карти от охранителни камери. Тези находки повдигнаха допълнителни въпроси за възможни връзки с организирана престъпна дейност.

Тримата заподозрени - двамата мъже и жената, бяха задържани за 24 часа в Районното управление в Берковица. По случая е образувано досъдебно производство, което ще изясни пълните обстоятелства около отвличането и евентуалните други престъпни дейности.

От Областната дирекция на МВР - Монтана споделиха тревожна статистика - от началото на годината до момента това е шестият сигнал за отвличане, докато през миналата година са били регистрирани седем подобни случая. Тази информация подчертава необходимостта от засилени мерки за превенция и борба с този вид престъпления в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари