Арестуваха мъж, ритнал тринога в Пловдив

1
Ударът е бил достатъчно силен, за да събори устройството на земята
Ударът е бил достатъчно силен, за да събори устройството на земята Снимка: БГНЕС / Архив

Ударът е бил достатъчно силен, за да събори устройството на земята

Вандалски акт в Пловдив: Мъж арестуван за умишлено увреждане на полицейска камера за контрол на скоростта.

В Пловдив бе извършен дързък акт на вандализъм срещу полицейско оборудване, което доведе до арест на 36-годишен мъж. Инцидентът се разигра в сряда на оживения булевард "Цар Борис III Обединител", когато заподозреният нанесе щети на камера за контрол на скоростта.

Според информация от разследващите органи, мъжът е излязъл от тунела под булеварда и без видима причина е нанесъл силен ритник върху камерата, разположена в близост до уширение на пътното платно. Ударът е бил достатъчно силен, за да събори устройството на земята.

Непосредствено след извършване на деянието, вандалът се е отправил към сградата на Централна поща в опит да се укрие. Въпреки бързата реакция на автоконтрольор, който е забелязал инцидента и е преследвал извършителя, последният е успял да се измъкне от мястото на престъплението.

Благодарение на професионализма и бързите действия на криминалистите от Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОД на МВР) - Пловдив, самоличността на заподозрения е била установена в кратък срок. В резултат на това, само ден след инцидента - в четвъртък, мъжът е бил задържан за срок до 24 часа.

Срещу задържания е образувано досъдебно производство. В момента се извършва оценка на материалните щети, нанесени на полицейското оборудване. Този анализ ще бъде ключов фактор при определяне на тежестта на обвиненията срещу извършителя.

Районна прокуратура - Пловдив поема надзора върху разследването, като се очаква да бъдат предприети всички необходими действия за изясняване на обстоятелствата около инцидента и мотивите на извършителя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари