Арестуваха мъж, отправял заплахи срещу Джо Байдън

0
39-годишен мъж от Куинси е задържан във Флорида
39-годишен мъж от Куинси е задържан във Флорида Снимка: Джо Байдън / Facebook

39-годишен мъж от Куинси е задържан във Флорида

Арестуваха мъж, отправял заплахи срещу Джо Байдън.

В американския щат Флорида беше арестуван 39-годишен мъж от Куинси, след като отправи заплахи срещу президента Джо Байдън и други федерални служители. Арестът идва само няколко дни след опита за убийство на републиканския кандидат Доналд Тръмп, което предизвика бурни критики срещу службите за сигурност.

Според изявление на прокуратурата, мъжът е изпратил заплашителни съобщения онлайн и е излъчил заплахите си, докато е бил приет в психиатрично заведение миналия месец. В понеделник той беше задържан и е в предварителен арест в очакване на процес, информира Франс прес.

Опит за убийство на Доналд Тръмп

Миналата събота, по време на предизборна проява на открито в щата Пенсилвания, Доналд Тръмп стана обект на покушение. Участник в митинга беше убит, а стрелецът беше ликвидиран от снайперисти на тайните служби, които отговарят за защитата на висши американски политически фигури.

След атаката, службите за сигурност, по-конкретно Сикред сървис, бяха подложени на остри критики за пропуски в сигурността. В отговор на инцидента, президентът демократ Джо Байдън, който е кандидат за преизбиране, нареди независимо разследване, за да се установи как стрелецът е успял да се приближи толкова близо до бившия президент.

Критики към службите за сигурност

Службите за сигурност в САЩ са изправени пред сериозни предизвикателства и критики след тези инциденти. Въпросите около адекватността на мерките за защита на висши политически фигури станаха централна тема в общественото обсъждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари