Арестуваха двама българи за оскверняването на Мемориала на Холокоста в Париж

1
Те са задържани у нас в изпълнение на Европейска заповед за арест
Те са задържани у нас в изпълнение на Европейска заповед за арест

Те са задържани у нас в изпълнение на Европейска заповед за арест

Двама българи, заподозрени в извършване на вандалски прояви спрямо Мемориала на Холокоста в Париж на 14 май тази година са били задържани у нас на 25 юли, още един – на територията на държава от Европейския съюз (ЕС), съобщиха от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС).

Действията са в изпълнение на Европейска заповед за арест, издадена на 19 юли от френските власти във връзка с водено от тях наказателно производство за участие в организирана престъпна група, унищожаване и повреждане на чужда вещ след предварителен сговор с други лица, по етнически, расови и други подбуди, става ясно още от съобщението, предаде БТА.

Известно е, че задържаните лица гравитират около български групи, изповядващи крайно дясна екстремистка идеология, отбелязват от ДАНС. Агенцията провежда действия по установяване на подбудителите и съучастниците във вандалските действия в Париж.

На 14 май Мемориал в Париж, посветен на хора, помогнали за спасяването на евреи във Франция по време на нацистката окупация през Втората световна война, осъмна осеян с отпечатъци на кървавочервени ръце - проява на вандализъм, който кметът на Париж Ан Идалго нарече неописуем, предаде тогава Асошиейтед прес. Местни медии съобщиха, че записите от охранителните камери на мемориала и анализът на данните от мобилни телефони са позволили на разследването да установи двама българи като възможни нарушители. Те са напуснали Франция на следващата сутрин и са заминали с автобус за Брюксел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Запознат бесарабски гей
    ГАРАНТИРАНО СА БАНДЕРОНАЦИСТИ/УКРОПИТЕЦИ!!! Тази измет дърпа България назад вече 40 години с надупване на терористите от Вашингтон и Брюксел и лазене през киевското смрадливо джудже Куролап Зеленски!
  • -3
    2
    Запознат
    ГАРАНТИРАНО СА РУСОФИЛИ/ПУТИНОФИЛИ! Тази измет дърпа България вече 140 години, нейно дело е атентатът в църквата "Света Неделя" - най-големият терористичен акт в историята на България.
  • 3
    1
    русенец
    Заподозрени, че са го извършили или имат доказателства, че са го извършили. Подозрението не е причина нашите да арестуват български граждани, камо ли да ги предават на чужда държава!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари