Арестуваха българка за незаконно практикуване на медицина в Лондон

0
Младата жена инжектирала неизвестно вещество в пациент
Младата жена инжектирала неизвестно вещество в пациент

Младата жена инжектирала неизвестно вещество в пациент

Съдебен процес се води срещу 19-годишна българка, която се е представяла за лекар и е извършвала незаконни медицински процедури в лондонска болница. Инцидентът повдига сериозни въпроси относно сигурността в здравните заведения и потенциалните рискове за пациентите.

Дръзко проникване в болница "Ийлинг"

През април тази година младата жена, идентифицирана като Кревена Здравкова, е успяла да проникне в болница "Ийлинг" в Лондон, носейки медицински атрибути като стетоскоп и ръкавици. С тази маскировка тя е заблудила както пациентите, така и персонала, че е квалифициран медицински специалист.

Незаконна "медицинска" интервенция

По време на своето неоторизирано посещение, Здравкова е извършила потенциално опасна процедура, инжектирайки неидентифицирано вещество в гърлото на пациент. Тази акция е била разкрита като незаконна едва след нейното напускане на болницата.

Повторно нарушение и арест

Три дни след първоначалния инцидент, българката се е върнала в болницата, този път облечена в пълна медицинска униформа. Нейното поведение е предизвикало подозрение и тя е била арестувана на място от властите.

Съдебно дело и присъда

Делото срещу Здравкова е било разгледано в съда в "Исълуорт", където тя е признала вината си. Съдия Фиона Бари е издала присъда, включваща 12-месечен пробационен период и забрана за посещение на болнични заведения в Обединеното кралство, освен при спешни случаи.

Мотиви и смекчаващи обстоятелства

Защитата на Здравкова, представена от адвокат Хари Сталард, е изтъкнала трудния ѝ житейски път като смекчаващо обстоятелство. Според предоставената информация, младата жена се е омъжила на 14-годишна възраст и е родила близнаци, което е възпрепятствало продължаването на образованието ѝ.

Оценка на съда

Въпреки че действията на Здравкова не са довели до физически наранявания на пациента, съдия Бари е подчертала сериозността на ситуацията и потенциалните рискове. Съдът е взел предвид младостта на обвиняемата и липсата на предишни нарушения при определянето на присъдата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Нов Кмет
    Медициганска сестра хо хо
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари