Апелативният съд във Варна задържа под стража кмета на Старо Оряхово

1
Втори обвинен в участие в престъпна група и измами остава под домашен арест
Втори обвинен в участие в престъпна група и измами остава под домашен арест

Втори обвинен в участие в престъпна група и измами остава под домашен арест

Варненският апелативен съд постанови по-строги мерки за неотклонение спрямо двама мъже, обвинени в участие в организирана престъпна група за кредитни измами.34-годишният Петър Т. бе задържан под стража, а 67-годишният Минчо Р. - поставен под домашен арест с електронно наблюдение. Това става ясно от определенията на съда, с които се отменят по-леките мерки, наложени от Окръжния съд във Варна.

Обвинения за тежки престъпления

Според прокуратурата, групата е действала с цел набавяне на имотни облаги чрез измами, свързани с получаване на кредити от малоимотни и нискообразовани лица. Престъпната дейност е продължила през целия 2019 г."Анализът на доказателствата обосновава предположението за авторство на деянията. Установена е задружна престъпна дейност в продължителен период", заяви прокурор от Апелативната прокуратура.

Съдът: Има опасност от нови престъпления

Апелативният съд прие, че съществува реален риск обвиняемите да извършат нови престъпления, ако останат на свобода. За Петър Т. съдът изтъкна "продължителността на престъпната дейност, насочена към малограмотни лица, употребата на насилие, заплахите към свидетели".При Минчо Р. опасността се извежда от "тежката наказуемост на деянията" и наличието на "конспиративна комуникация по мобилен телефон с друг обвиняем".

Защитата оспорва обвиненията

Адвокатите на двамата мъже оспориха обвиненията и поискаха по-леки мерки. Те изтъкнаха липсата на криминални прояви в миналото и семейните им ангажименти.

Определенията на Апелативния съд не подлежат на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Направо семейно опг
    кмет за милиони в унисон със съвременните критерии.Понятието "чисто минало" е изтъркано.Все някога си показваш истинското лице.Или хората ги е било страх и са мълчали.и търпяли.Адвокатите смешни говорят и за семейни ангажименти .Е, намериха си майстора на -сетне
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари