Анита Петкова триумфира с три медала на Държавното по тенис на маса

0

Младата надежда на Русе демонстрира завиден потенциал в по-горна възрастова група

Анита Петкова, младата надежда на русенския тенис на маса, записа впечатляващо представяне на Държавното първенство до 21 години, проведено в град Пловдив. Възпитаничката на Ученическа спортна школа (УСШ) - Русе и Спортен клуб по тенис на маса (СКТМ) "Дунав" - Русе се завърна от надпреварата с три медала, демонстрирайки забележително израстване в своята спортна кариера.

В индивидуалната надпревара Петкова достигна до полуфиналите, където срещна сериозна конкуренция в лицето на Цветелина Георгиева от "Юнак" - Ардино. Въпреки че не успя да преодолее този етап, русенската състезателка показа завидни умения и борбен дух.

Двойките девойки донесоха втори медал за Петкова. В партньорство с Дея Милтанова, русенската тенисистка отново достигна полуфиналите. И този път дуото от Ардино - Георгиева и Мутлу - се оказа непреодолимо препятствие за русенската двойка.

Третият медал дойде от надпреварата на смесени двойки. Петкова си партнира със Стефан Димитров от "Марек Дигеста". Поставени под номер едно в схемата, те оправдаха очакванията и достигнаха до финала. За трети път в рамките на първенството Анита се изправи срещу Цветелина Георгиева, която отново се оказа по-успешна в решителния момент.

Впечатляващото представяне на Анита Петкова е още по-забележително, като се има предвид, че тя е едва на 16 години и се състезава в по-горна възрастова група. Трите медала от това първенство са ясно доказателство за нейното спортно израстване и потенциал.

Предстоят нови предизвикателства пред младата русенска надежда. Петкова ще защитава честта на националния отбор на предстоящи турнири в Косово и Унгария. Освен това, тя ще бъде част от състава на женския отбор на "Дунав" - Русе в предстоящите състезания.

Успехите на Анита Петкова не само утвърждават нейното място сред водещите млади тенисисти на маса в България, но и затвърждават позициите на Русе като център за развитие на този спорт. С продължаващата подкрепа на треньорите от УСШ - Русе и СКТМ "Дунав" - Русе, бъдещето пред младата спортистка изглежда изключително обещаващо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари