Ангел Русев спечели три бронзови медала от Европейското първенство

2
България продължава победния си ход в Полша
България продължава победния си ход в Полша Снимка: БТА / Архив

България продължава победния си ход в Полша

Българският състезател Ангел Русев завоюва три бронзови медала на Европейското първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки до 20 и до 23 години, което се провежда в град Рашин, Полша.

Четирикратният европейски шампион за мъже се състезава в категория до 61 килограма при спортистите до 23 години. Русев избра да се състезава в по-горната категория, за да запази оптималната си форма за предстоящото Световно първенство за мъже в Бахрейн през декември.

Впечатляващо представяне в изхвърлянето и изтласкването

В дисциплината изхвърляне възпитаникът на Радослав и Кръстина Атанасови от ТСК - Русе демонстрира отлична форма с три успешни опита. Той преодоля последователно 105, 109 и 111 килограма. В изтласкването 23-годишният състезател започна със 135 килограма, след което успешно вдигна 141 килограма. Единствено опитът му на 145 килограма остана непокорен.

Първото място в категорията спечели арменецът Гарик Чолакиян с общ резултат от 275 килограма (125 в изхвърляне и 150 в изтласкване). Втори се класира украинецът Андрий Ревко с 260 килограма (112 в изхвърляне и 148 в изтласкване).

Дениз Данев на крачка от медалите

В категория до 55 килограма Дениз Данев остана на четвърто място. Състезателят на ТСК - Русе постигна общ двубой от 216 килограма (95 в изхвърляне и 121 в изтласкване). В изхвърлянето той успя само с началната тежест от 95 килограма, а в изтласкването преодоля 115 и 121 килограма.

Шампион в категорията стана италианецът Федерико Барела с 233 килограма (103 в изхвърляне и 130 в изтласкване), следван от грузинеца Бачуки Шамилишвили с 229 килограма (100 в изхвърляне и 129 в изтласкване) и молдовеца Лулиян Бетка с 228 килограма (102 в изхвърляне и 126 в изтласкване).

Успешно представяне на българските състезатели

България вече има седем отличия от шампионата в Полша. Бояна Костадинова от клуб "Марица" стана вицешампионка на Европа в категория до 45 килограма при по-малките, като спечели общо три медала. Джан Зарков от ТСК - Русе при по-малките в категория до 55 килограма получи бронзов медал в изтласкването с резултат от 127 килограма.

България участва с 15 състезатели на шампионата, като участието им е осигурено от Министерството на младежта и спорта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Симпозиум на гинеколози. На подиума се качва председателят и почва реч:
- Колеги, къде бъркаме?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари