Анелия Луцинова: Изключителна привилегия е да влияеш на чувствата и емоциите на хората!

0
На 24 септември за първи път ще изиграем постановката "Премахни от приятели" в родния ми град Русе, сподели актрисата
На 24 септември за първи път ще изиграем постановката "Премахни от приятели" в родния ми град Русе, сподели актрисата Снимка: Премахни от приятели / Facebook

На 24 септември за първи път ще изиграем постановката "Премахни от приятели" в родния ми град Русе, сподели актрисата

Актрисата и продуцент Анелия Луцинова споделя своите мисли и преживявания в предаването "Животът на фокус" по Радио "Фокус" с водещ Ася Александрова. Луцинова разказва за уникалната привилегия да влияе на хората чрез театрални постановки и драматургии, като подчертава, че тази възможност е истинско удоволствие и вътрешен избор.

Според Анелия Луцинова, публиката за нея е като невидимо общо тяло. Тя усеща енергията на зрителите и води, следвайки техните реакции. Описва как спортната ѝ кариера по джудо в ученическите години я е научила да губи с достойнство, а след завършването на езиковата гимназия владее три езика.

Приятелите ѝ, които посещавали театрална школа, я канят да се присъедини. Първата ѝ непрофесионална постановка е "Колко е важно да бъдеш сериозен" на Оскар Уайлд, където получава една от главните роли и печели награди за аматьори на училищни фестивали. Въпреки това, тя все още не се е почувствала като истинска актриса.

Луцинова споделя, че за да бъде едно представление успешно, не е нужно да има известни актьори, а добри актьори. Въпреки това, популярните лица привличат публика по-лесно. Тя подчертава, че пазарът е отворен и новите лица в театъра внасят свежест.

Професионалният път на Анелия Луцинова

След дипломирането си в НАТФИЗ, Луцинова започва работа по първата си професионална постановка "Горката Франция". Екипът, с който работи, става като семейство за нея. От пътуванията си, тя си спомня най-вече за благодарната публика в Чикаго.

Актрисата подчертава, че по време на застой в театъра разликите между столицата и другите градове стават очевидни. В последните години обаче интересът към театъра нараства и все повече хора започват да посещават представления. Частните продуценти, според нея, са допринесли значително за този процес, създавайки съдържание, което публиката иска да види.

Луцинова разказва за постановката "Ън Френд" на West End, която гледа в Лондон и решава да я пренесе в България. С продуцентите от "ArtVend" поставят постановката "Премахни от приятели", която навършва една година. Спектакълът се играе в различни градове, като на 24 септември ще бъде представен в Русе, родния град на Луцинова.

Отдаденост към актьорската професия

Анелия Луцинова подчертава, че актьорската професия изисква пълна отдаденост. Актьорите боравят с фина мрежа от емоции и колкото по-чувствителни са към света, толкова по-богата палитра могат да представят на публиката. Луцинова споделя, че е интроверт и обича да прекарва време сама, наблюдавайки света около себе си.

В бъдещето си, Анелия Луцинова вижда светлина и се надява да осъществи проекти, които са ѝ близки на сърце. Вярва, че ще срещне много интересни нови хора и ще бъде заобиколена от хора, в които вярва и които вярват в нея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари