Американският петрол премина границата от 84 долара за барел

0
Средната цена на бензина в САЩ също се повиши
Средната цена на бензина в САЩ също се повиши

Средната цена на бензина в САЩ също се повиши

Котировките на американския лек суров петрол преминаха над прага от 84 долара за барел, достигайки двумесечен максимум. Този ръст се дължи на нарастващите притеснения, че напрежението в Близкия изток и активния сезон на ураганите в Мексиканския залив могат да нарушат доставките на петрол, предаде Си Ен Би Си.

На фона на този ръст в цените на петрола, средната цена на бензина в САЩ също се повиши. Според данни на организацията на автомобилистите Ей Ей Ей, цената на бензина достигна средно 3,50 долара за галон непосредствено преди празненствата за Четвърти юли. Това представлява увеличение от 3 цента в сравнение с миналата седмица, въпреки че цените остават под нивата от предходния месец.

Американският лек суров петрол прибави 90 цента или 1,03 процента, достигайки 84,28 долара за барел. От началото на годината котировките са нараснали с 17,6 процента, което подчертава сериозността на текущата тенденция.

Септемврийските контракти за сорта Брент също отбелязаха увеличение. Те прибавиха 75 цента или 0,75 процента, достигайки 87,35 долара за барел. От началото на годината този сорт петрол е повишил цената си с 13,4 процента.

Повишаването на цените на петрола и бензина преди празничния сезон е значителен фактор за потребителите и икономиката като цяло. Това развитие на пазара ще бъде следено внимателно от анализатори и потребители в следващите седмици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари