Американският колеж в София гостува в Русе

1
Американският колеж в София организира информационна среща за бъдещи гимназисти
Американският колеж в София организира информационна среща за бъдещи гимназисти

Американският колеж в София организира информационна среща за бъдещи гимназисти

Престижното учебно заведение Американският колеж в София отваря вратите си за кандидат-гимназисти от Русе и околността. На 17 октомври 2024 година от 18:00 часа в хотел "Дунав Плаза" ще се проведе информационна среща, на която учениците и техните родители ще имат възможност да се запознаят отблизо с образователните възможности, които предлага колежът.

Богата програма за посетителите

По време на срещата гостите ще получат подробна информация за историята и ценностите на учебното заведение. Представител на преподавателския състав и членове на ръководството ще бъдат на разположение, за да отговорят на въпроси, свързани с учебната програма и ежедневието в колежа.

Ще бъдат обсъдени важни теми като:

  • Процедурата за прием в училището
  • Възможностите за настаняване в общежитието
  • Програмата за намаляване на учебната такса

Допълнителна информация

За тези, които искат да научат повече, подробности за Дните на отворените врати и останалите информационни срещи в страната могат да бъдат намерени в раздел "Прием" на официалния сайт на Американския колеж в София: https://www.acs.bg/bg/admissions/bulgarian-students-admission-after-grade-7/

Покана към медиите

Организаторите отправят покана и към представителите на медиите, като ги молят да осъществят предварителен контакт. За допълнителна информация, журналистите могат да се свържат със Сара Скагс, Директор "Прием" на електронна поща: [email protected]

Образователни възможности в Американския колеж

Американският колеж в София се гордее с предоставянето на висококачествено частно гимназиално образование на 872 български и чуждестранни ученици. Учебното заведение е признато от Министерството на образованието и науката на България и от американската Асоциация на колежите и училищата от средните щати (MSA). Колежът притежава пълна акредитация от Международната бакалауреатска организация (IBO).

Учебната програма в колежа е изключително взискателна и се допълва от богат избор на извънкласни дейности. Приемът на български ученици се осъществява чрез изпит след завършен 7. клас. Съществува възможност за прием и след 8. клас, при успешно полагане на изпита по английски език ISEE.

Завършилите колежа български ученици получават две дипломи - българска и американска. За чуждестранните ученици е разработена специална програма, отговаряща на международните стандарти и индивидуалните нужди на учащите. В 11. клас те започват двугодишна подготовка по IB, завършвайки с американска диплома и IB диплома или сертификат.

Американският колеж в София предлага различни стипендии и форми на финансова помощ, с цел да направи качественото образование достъпно за повече ученици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари