Американски полицаи използват колите на „Тесла“ за разкриване на престъпления

0
Правоприлагащите органи в Сан Франциско използват бордовите камери на „Тесла“ при разследвания
Правоприлагащите органи в Сан Франциско използват бордовите камери на „Тесла“ при разследвания

Правоприлагащите органи в Сан Франциско използват бордовите камери на „Тесла“ при разследвания

Американската полиция започва да използва електрическите автомобили „Тесла“ като инструмент за разследване на престъпления, съобщава порталът Carscoops. Тази нова практика вече се прилага от органите на реда в Сан Франциско. Когато на мястото на престъпление е паркирана кола „Тесла“, полицията може да поиска достъп до записите, направени от бордовата камера на автомобила.

Полицаите са наясно с режима Sentry Mode на „Тесла“, който позволява автомобилът да записва видео дори когато е изключен, ако засече подозрително движение или шум в околността. Видеозаписите се съхраняват на флаш устройство, което се намира в жабката на автомобила. Според журналисти от медията, собствениците на електрически автомобили често са склонни да съдействат на полицията, като предоставят тези данни.

Въпреки това, има ситуации, в които собствениците на електромобилите не присъстват на мястото. В такива случаи, полицията може да изземе автомобила, за да получи достъп до необходимите видеозаписи.

На 13 юли, след престрелка близо до магазин в Оукланд, властите издават заповед за временно изземване на три автомобила „Тесла“, които вероятно са заснели кадри, свързани с престъплението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Извода
    Всички Тесли,вън от България и забрана за внос на Тесла в републиката.Вредни са за нашето "правосъдие" и "разследване".
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари