Американски и руски самолети се оказаха на косъм от сблъсък над Средиземно море

1
Професионализмът на руския пилот е предотвратил потенциалната катастрофа
Професионализмът на руския пилот е предотвратил потенциалната катастрофа Снимка: Уикипедия

Професионализмът на руския пилот е предотвратил потенциалната катастрофа

Сериозен инцидент е регистриран в небето над Източното Средиземноморие, където разузнавателен самолет Boeing Р-8 Poseidon на международната антитерористична коалиция, водена от Съединените американски щати, се е доближил опасно до руски изтребител Су-35 от състава на Въздушнокосмическите сили на Руската федерация.

Професионална реакция предотвратява сблъсък

Заместник-началникът на Центъра за помирение на враждуващите страни в Сирия, капитан 1-ви ранг Олег Игнасюк, информира за ситуацията: "Руският пилот, демонстрирайки висок професионализъм, незабавно е взел необходимите мерки за предотвратяване на сблъсък".

Множество нарушения във въздушното пространство

В района на Ал Танф са документирани 11 нарушения от страна на коалиционната авиация на установените правила за използване на сирийското въздушно пространство. Нарушенията включват полети на:

  • Две двойки изтребители F-15
  • Двойка изтребители F/А-18
  • МС-12W самолет за електронно разузнаване и наблюдение

Допълнително са регистрирани четири случая на нарушение на протоколите за деконфликт от 9 декември 2019 година, свързани с несъгласувани полети на безпилотни летателни апарати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари