Американска фирма предприема нова експедиция до останките на "Титаник"

1
Ще бъдат използвани съвременни технологии за заснемане на изображения и дистанционно управляеми апарати
Ще бъдат използвани съвременни технологии за заснемане на изображения и дистанционно управляеми апарати Снимка: БГНЕС / EPA

Ще бъдат използвани съвременни технологии за заснемане на изображения и дистанционно управляеми апарати

След 14 години пауза, фирмата RMS Titanic Inc., базирана в Джорджия, предприема нова експедиция до останките на емблематичния кораб "Титаник". Експедицията, която стартира от Провидънс, Роуд айлънд, е първата за компанията от 2010 г. насам и е с натежали сърца и големи цели, предаде Асошиейтед прес.

Пътуването се осъществява една година след трагичната имплозия на експерименталния подводен апарат "Титан" през юни 2023 г. При тази катастрофа загинаха всичките петима души на борда, включително Пол-Анри Наржоле, който беше директор на подводните изследвания на RMS Titanic и се е спускал до останките повече от 35 пъти.

Нови технологии за заснемане на "Титаник"

Експедицията на RMS Titanic Inc. ще използва съвременни технологии за заснемане на изображения и дистанционно управляеми апарати, за да направи подробни снимки на "Титаник", мястото на останките и полето на отломките. Представители на компанията съобщават, че корабът ще достигне мястото, където е потънал "Титаник", след няколко дни. Работата ще позволи на компанията да направи цялостен анализ на настоящото състояние на мястото на останките и подробна оценка на артефактите, които могат да бъдат определени за бъдещо възстановяване.

Световната общност на подводните изследователи все още се възстановява

Световната общност на подводните изследователи все още се възстановява от фаталната имплозия на подводния апарат "Титан", който беше на път за "Титаник". При този инцидент загинаха не само изследователи, но и вдъхновители за много други в тази област.

Експедицията на RMS Titanic Inc. има за цел не само да проучи останките на кораба, но и да почете паметта на загиналите, включително Пол-Анри Наржоле, който посвети живота си на изследването на "Титаник". Тази мисия е символ на надежда и продължаващо търсене на знания, въпреки трагедиите.

Бъдещите планове на RMST Inc.

Експедицията ще се завърне около 13 август, след което компанията ще анализира събраните данни и ще планира бъдещите си действия. Според представители на RMST Inc., този проект е от критично значение за разширяването на нашите знания за "Титаник" и за запазването на историческите артефакти от кораба.

С напредъка на технологиите и подводните изследвания, тази експедиция има потенциала да предостави нови открития и да съживи интереса към историята на "Титаник". Въпреки предизвикателствата и рисковете, свързани с подводните изследвания, RMST Inc. остава ангажирана със своята мисия да запази и изследва едно от най-емблематичните исторически места в света.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари