Американка откри най-старото писмо в бутилка в света

0
Предполага се, че древното писмо е на 148 години
Предполага се, че древното писмо е на 148 години

Предполага се, че древното писмо е на 148 години

Ейми Смит Мърфи, американка от Оушън Сити, направи изключително историческо откритие по време на обикновена разходка по плажа. Тя се натъкна на запушена зелена бутилка със забележимо стар вид, съдържаща лист хартия. Случката, която се случи рано сутринта, бързо привлече вниманието на Мърфи и семейството ѝ, които веднага се заеха с разшифроването на мистериозното писмо.

С помощта на племенниците си, които използваха тирбушон, Мърфи успя да отвори бутилката и да извади хартията. Обаче, древното писмо беше трудно за разчитане и семейството потърси помощ от експерти, служители на аукционна къща и дори от потребители на социалната мрежа Reddit, пише Philadelphia Inquirer.

Изследванията на Мърфи, включващи проучване на архивни вестници и колекционерски предмети, разкриха, че бутилката е произведена през 1870 г. и вероятно съдържа визитна картичка на компания, известна във Филаделфия през 19-ти век. След като успя да разчете част от съобщението, Мърфи откри, че текстът гласи: „Корабът Нептун край бреговете на Атлантик Сити. Ню Джърси. 6 август – 76 г." Мърфи е убедена, че "76" означава годината 1876, когато бутилката е хвърлена във водата.

За да потвърди възрастта и значимостта на откритото послание, Мърфи се свърза с Книгата на рекордите на Гинес, като се надява, че бутилката ще бъде призната за съдържаща най-старото открито послание. В момента, рекордът принадлежи на писмо от 12 юни 1886 г., открито в Австралия през 2016 г.

Мърфи не спря до тук. Тя продължи своите изследвания в платформата TikTok, където споделяше напредъка и новите открития около бутилката. Последното ѝ значимо откритие включва идентифицирането на вероятния автор на съобщението - капитан Самуел Гейл, който според архивите е построил кораба "Нептун" през 1874 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари