Американка носи корсет десетки години, за да има най-тънката талия в света

0
Никой не може да стигне мерките на 86-годишната Кати вече почти четвърт век
Никой не може да стигне мерките на 86-годишната Кати вече почти четвърт век Видео: You tube / Guinness World Records

Никой не може да стигне мерките на 86-годишната Кати вече почти четвърт век

86-годишната американка Кати Джун държи рекорда на Гинес за най-малка талия в продължение на повече от 24 години - любовта ѝ към облеклото във викториански стил е породила манията ѝ да носи корсети, пише mirror.co.uk.

Кати прекарва живота си в корсет, за да поддържа тънката си талия, която вече 24 години е най-малката в света.

Въпреки че всички форми на тялото са красиви, фигурата на пясъчен часовник остава една от най-желаните и трудни за постигане. Тя придобива популярност през 40-те и 50-те години на миналия век, когато известни жени като Мерилин Монро започват да прегръщат своите извивки. Въпреки че тогава корсетите са били на мода, оттогава медицинските специалисти отправят строги предупреждения, че те могат да навредят на тялото. В днешно време знаменитостите и влиятелните личности използват лични треньори и дори прибягват до козметични процедури, за да постигнат фигурата на пясъчен часовник.

Но една жена, 86-годишната Кати Джун, няма да се откаже скоро от корсета си; тя носи своя по 23 часа на ден и го сваля само когато се мие. Жителката на САЩ държи рекорда на Гинес за най-малка талия от 62-годишна възраст.

Кати е едва на 18 години, когато облича първия си корсет, но когато навършва 30 години, решава да го носи постоянно, пише в книгата "Рекордите на Гинес". Любовта на Кати към корсетите се разраства заедно със страстта ѝ към дрехите във викториански стил. По-голямата част от официалните ѝ дрехи са ушити по поръчка, за да паснат на фигурата ѝ, но тя носи и някои неща от модния каталог за ежедневието.

"Ако искаш да облечеш викторианска рокля и да изглеждаш подходящо, трябва да носиш подходящо бельо", казва тя. "Щом дойде време да си взема нов [корсет], беше естествено да си взема малко по-малък. Не ми е било цел да се смалявам или да бъда по-малка; просто това беше естествено."

Първоначално талията ѝ е била 26 инча, а с годините тя постепенно намалява дължината ѝ. Сега талията ѝ е 21 инча. Тя казва, че спи в корсета си "за удобство".

Тя посочва: "Ако бях казала, че ще стана сутринта и веднага ще си сложа корсета, можеше да е 5 часа следобед и нямаше да съм стигнала дотук."

Кати твърди, че не спазва специална диета или упражнения, но избягва храни, които биха предизвикали подуване на корема. Тя също така казва, че толкова малката талия не ѝ вреди от медицинска гледна точка. Въпреки това рекордьорката казва, че целодневното носене на корсети "премества органите ви в малко по-различна област".

Съпругът ѝ Боб е ортопед и през годините следи за влошаването на здравословното ѝ състояние, тъй като талията ѝ се е свила. "Той ми казваше, ако нещо, което правя с тялото си, не е здравословно", казва Кати.

След няколко десетилетия на намаляване на талията си Кати в крайна сметка взема решение да спре, но запазва световната си рекордна титла. "Тя без съмнение е една от най-емблематичните рекордьорки в историята ни", казва говорител на "Гинес".

Националната здравна служба препоръчва носенето на корсет само за медицинско лечение. Фондация Royal Berkshire NHS Foundation Trust заявява: "Корсетът трябва да се носи само когато е необходим, например при извършване на напрегнати дейности. Корсетът не трябва да се носи постоянно, тъй като тялото ви ще стане зависимо от корсета и в крайна сметка ще отслабне. Корсетът трябва да е удобен и да осигурява правилната степен на опора."

Междувременно експерт от My Med.com заяви: "Лекарите съветват да действате предпазливо, когато се подлагате на тренировка за талия, и да не допускате нежелан натиск върху средната част на тялото, тъй като това ограничава и притока на кръв към органите, което може да бъде много опасно."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари