Ало измамници отмъкнаха близо 10 000 лева от 90-годишна жена от Плевенско

0
Парите са възстановени на пострадалата
Парите са възстановени на пострадалата

Парите са възстановени на пострадалата

Районна прокуратура - Плевен води разследване по случай на телефонна измама, извършена на 22 октомври 2024 година в село Вълчитрън, област Плевен. Жертва на престъплението е станала 90-годишна жена, която живее сама.

Схемата на измамата

Престъпниците са използвали добре познатата схема с множество телефонни обаждания, чрез които са създали заблуда у възрастната жена, че участва в полицейска операция за залавяне на телефонни измамници. Под въздействие на измамната схема, пострадалата е предала всичките си спестявания в размер на 9750 лева.

Бързи действия на полицията

В рамките на същия ден, благодарение на своевременната реакция и професионално проведените издирвателни действия от служителите на Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи - Плевен, са установени двама заподозрени - 44-годишен мъж и 39-годишна жена.

Иззети доказателства

В хода на разследването правоохранителните органи са открили и иззели:

  • Цялата открадната сума
  • Автомобила, използван от извършителите
  • Допълнителни веществени доказателства

Правни действия

Двамата заподозрени са привлечени като обвиняеми за извършване на измама в съучастие. С постановление на наблюдаващия прокурор те са задържани за срок от 72 часа. На 25 октомври 2024 година Районна прокуратура - Плевен е внесла искане в Районен съд - Плевен за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари