Алигатори плъзнаха по улиците на Флорида

0
Ураганът "Милтън" донесе опасни гости по улиците на Флорида
Ураганът "Милтън" донесе опасни гости по улиците на Флорида Видео: abc News

Ураганът "Милтън" донесе опасни гости по улиците на Флорида

Ураганът "Милтън" донесе не само проливни дъждове и наводнения в американския щат Флорида, но и изненадващи срещи с местната фауна. Жители на град Форт Майерс станаха свидетели на необичайна ситуация, когато алигатор се появи на наводнена улица в разгара на бурята.

Видеозапис, публикуван от местен жител и излъчен по телевизия 25 WPBF News, показва как група американци, намиращи се в автомобил близо до дома си, наблюдават влошаващите се метеорологични условия. В момента, в който един от пътниците отваря вратата на спрелия джип, от водата внезапно се появява муцуната на алигатор. Хищникът първо се опитва да захапе вратата, след което насочва вниманието си към колелото на превозното средство.

Преди настъпването на урагана "Милтън", Комисията за опазване на дивата природа на Флорида отправи предупреждение към жителите на щата да вземат предпазни мерки по време на очакваните наводнения. Експертите настоятелно препоръчаха на хората да избягват престой във водата, тъй като бушуващата стихия може да доведе до появата на алигатори и отровни змии в нетипични за тях местообитания. Специалистите подчертаха, че в непозната среда влечугите могат да изпитат силен стрес и да проявят агресивно поведение.

Важно е да се отбележи, че Флорида е естествено местообитание на над 1,3 милиона алигатори. Това прави срещите с тези влечуги по време на наводнения не толкова редки, колкото може да изглежда на пръв поглед.

Случаят от Форт Майерс служи като напомняне за жителите и посетителите на Флорида да бъдат особено бдителни по време на екстремни метеорологични явления. Урагани като "Милтън" не само причиняват материални щети, но и създават условия за потенциално опасни срещи с дивата природа.

Местните власти продължават да призовават гражданите да следват инструкциите за безопасност и да избягват ненужни рискове по време на природни бедствия. Освен това, те напомнят, че алигаторите са защитен вид и че всякакви взаимодействия с тях трябва да се осъществяват с изключително внимание и само от обучени специалисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    L,mu
    Пращайте ги в Black house при джоусеф байдън и при камала харис! Е, може и няколко бройки в БХК и във всички нпо-та на цру в България!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари